Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sentință definitivă pentru criminalul din Galați care a ucis și tranșat o brăileancă

*recent, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dat sentinţa finală faţă de inculpatul Vasile Tofan, acuzat de omor şi profanare de cadavre: 26 de ani de închisoare * acesta nu a reuşit să îi convingă pe magistraţii instanţei superioare să îi dea o pedeapsă mai uşoară * instanţa a admis, în parte, apelul formulat de inculpat şi a redus cuantumul daunelor morale acordate celor două părţi civile, de la 140.000 euro, la 35.000 euro pentru fiecare parte

 

 

Pedeapsa mai blândă a fost doar un vis pentru bărbatul din Galaţi care i-a luat viaţa unei brăilence şi a tranşat trupul neînsufleţit. Condamnat în primă instanţăla 26 de ani închisoare, inculpatul Vasile Tofan a declarat apel împotriva sentinţei, numai că la instanţa superioară nu a avut câştig de cauză. Recent, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dat sentinţa finală faţă de inculpatul Vasile Tofan, acuzat de omor şi profanare de cadavre. El a rămas cu cei 26 de ani de închisoare, însă instanţa a admis, în parte, apelul formulat de inculpat şi a redus cuantumul daunelor morale acordate celor două părţi civile. În luna iunie 2019, gălăţeanul de 75 de ani a ucis-o cu bestialitate pe brăileanca D. P., apoi i-a tranşat trupul şi l-a aruncat pe centura din Galaţi. Femeia care a avut ghinionul de a-l cunoaşte pe Tofan a fost lovită de 15 ori cu un cuţit de bucătărie şi nu a avut nicio şansă. “Desfinţează sentinţa primei instanţe şi dispune rejudecarea. Admite apelul formulat de inculpatul Tofan Vasile. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală nr. 526/30.12.2019 a Tribunalului Galaţi şi în rejudecare: Reduce cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile P. V. şi P. C. de la 140.000 euro/fiecare parte civilă (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii) la 35.000 euro/fiecare parte civilă (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii). Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii apelate care nu contravin prezentei. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, este soluţia pronunţată în şedinţă publică, la data de 4 iunie 2020.

 

Crima comisă a şocat

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracţiunile de omor calificat şi profanare de cadavre. La data de 30 decembrie 2019, Tofan şi-a primit sentinţa la Tribunalul Galaţi, unde a fost înregistrat dosarul: 26 de ani închisoare. Detalii şocante privind modul de comitere a crimei din apartament au fost prezentate în rechizitoriul procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Inculpatul a ucis-o pe brăileanca D. P. cu 15 lovituri de cuţit, apoi i-a tranşat trupul în baie şi l-a pus în saci, după care l-a aruncat pe centura din Galaţi. După cum au stabilit anchetatorii, gălăţeanul de 75 de ani era cunoscut ca un om violent, el fiind părăsit de soţie şi fiu cu ani în urmă. Din anul 2011, de la moartea soţiei sale, inculpatul a abordat un stil de viaţă indecent, intrând în relaţii cu femei cunoscute în diferite localuri. Bărbatul a cunoscut-o pe brăileanca de 67 de ani într-un local din Galaţi. După cum au stabilit procurorii, la jumătate lunii iunie 2019, pe data de 16, la domiciliul inculpatului a venit victima, iar prima parte a zilei a decurs normal. La un moment dat, între victimă şi bărbat s-a pornit o discuţie în cadrul căreia s-a vorbit despre relaţii anterioare. După cum arată procurorul, inculpatul a susţinut că, în acele momente, victima ar fi făcut anumite afirmaţii denigratoare la adresa lui. Inculpatul a fost deranjat atât de tare încât a luat un cuţit din bucătărie şi s-a întors în sufragerie, apoi i-a aplicat victimei o lovitură în zona apendicelui. Femeia s-a refugiat în bucătărie, însă inculpatul a urmărit-o cu cuţitul în mână şi a lovit-o cu bestialitate. Victima a încercat să se împotrivească cu mişcări disperate şi a reuşit să se târască până în holul apartamentului, ea gesticulând cu mâinile pentru a se apăra. Inculpatul a mai aplicat câteva lovituri cu cuţitul, două dintre acestea extrem de puternice, fiind aplicate în zona superioară a toracelui şi perforând plămânul. Femeia a încetat să mai opună rezistenţă şi a intrat în stare de şoc.

După cum au stabilit anchetatorii, inculpatul a adus apoi saci şi nişte sacoşe din garaj şi apoi a luat victima şi a târât-o în baie, aşezând trupul acesteia în cadă. S-a stabilit că inculpatul a secţionat trupul femeii, leziunile provocând o hemoragie masivă, ceea ce a dus efectiv la decesul victimei. Ucigaşul a împachetat apoi bucăţi din trupul femeii în două colete separate, respectiv într-un sac menajer şi o sacoşă de rafie. Ulterior, inculpatul a cărat pe rând coletele şi le-a depozitat în autoturismul său parcat în garaj, după care s-a deplasat pe către drumul de centură al oraşului şi a oprit în dreptul Cimitirului “Sf. Lazăr”. El a abandonat în şanţul colector bucăţile din cadavrul victimei. Ucigaşul Tofan a mers apoi în judeţul Bacău, localitatea Fântânele, după cum arăta presa gălăţeană, unde are o casă. El a fost găsit de fiul său, căruia i-a povestit ce a făcut, iar martorul a apelat numărul de urgenţă 112 şi a relatat cele povestite de tatăl său. Inculpatul a fost preluat de poliţişti şi dus în spatele gratiilor.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii