Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sentinţă finală pentru violatorii din Lanurile: 3 ani şi 6 luni închisoare

în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi, inculpaţii Ion Ionuţ Samuel , Dumitrel Stoican, Sorin Constantin şi Florin Alexandru, au beneficiat de o reducere a pedepsei • dacă în primă instanţă, pedeapsa pentru fiecare violator a fost de 4 ani şi 8 luni închisoare, acum a scăzut cu un an, rămânând la 3 ani şi 6 luni închisoare • în decembrie, indivizii au batjocorit două minore, una de 16 ani şi cealaltă de 17 ani, pe câmp, în apropiere de Stăncuţa

 

La închisoare! Cei patru violatori din Lanurile - Ion Ionuţ Samuel, Dumitrel Stoican, Sorin Constantin şi Florin Alexandru - şi-au primit condamnările finale la Curtea de Apel (CA) Galaţi. Indivizii care au batjocorit două minore, pe câmp, la Stăncuţa, au beneficiat totuşi de o reducere a pedepsei, cu un an, în urma apelului formulat la instanţa superioară. Dacă la Judecătoria Brăila pedeapsa pentru fiecare violator a fost de 4 ani şi 8 luni închisoare, acum a rămas la 3 ani şi 6 luni închisoare. Sentinţa finală a fost pronunţată de CA Galaţi, în seara de 11 iunie. “Admite apelurile declarate de inculpaţii Stoican Dumitrel, Constantin Sorin, Ion Ionuţ Samuel, Alexandru Florin. Desfiinţează în parte sentinţa penală din 21.03.2018 pronunţată de Judecătoria Brăila şi în rejudecare: condamnă pe fiecare din inculpaţii Stoican Dumitrel, Constantin Sorin, Ion Ionuţ Samuel, Alexandru Florin la câte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Aplică inculpaţilor Stoican Dumitrel, Constantin Sorin, Ion Ionuţ Samuel, Alexandru Florin pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor, pe o durată de 3 ani. Menţine starea de arest a inculpaţilor şi deduce din pedeapsa aplicată acestora durata reţinerii şi arestării preventive, de la 14.12.2017 la zi, respectiv 11.06.2018. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Definitivă”, au decis magistraţii.

Violul care avea să le dea viaţa peste cap celor două minore, de 16 şi 17 ani, a fost comis în luna decembrie 2017. Totul a pornit de la o conversaţie pe Facebook cu unul dintre inculpaţi, urmând apoi o întâlnire care avea să ducă la dezastru. După cum au stabilit anchetatorii, minora de 17 ani l-a cunoscut pe inculpatul Ionuţ Samuel prin intermediul Facebook. În seara zilei de 13 decembrie, inculpatul Samuel a contactat-o pe reţeaua de socializare pe minora de 17 ani, stabilind să se întâlnească pe raza municipiului Brăila. Fata a venit cu prietena sa, în vârstă de 16 ani. Ion Samuel i-a cerut amicului său Constantin Sorin să îl ducă la întâlnire cu maşina, un autoturism marca Volkswagen Passat.  L-au luat apoi şi pe Dumitrel Stoican, iar fetele s-au urcat în maşină, întâlnirea dintre victime şi violatori având loc la intersecţia B-dul Independenţei cu strada 1 Decembrie 1918. În primă fază, inculpaţii le-au propus tinerelor să meargă la un suc, însă apoi au pornit cu autoturismul spre Chiscani, ei spunând că trebuie să se întâlnească cu o cunoştinţă pentru a-i da nişte bani. De la Chiscani, romii le-au dus pe fete, în puterea nopţii, prin localităţile Tichileşti, Gropeni şi Tufeşti, până în comuna Viziru şi au oprit în faţa popasului “Laura”. Acolo, violatorii au consumat alcool, iar victimelor le-au oferit câte un suc. Minorele le-au tot spus inculpaţilor să le transporte la domiciliu, însă degeaba. Ei aveau alte planuri. Fata de 16 ani era sunată insistent de tatăl său, îngrijorat de faptul că minora nu ajunsese acasă, deşi era noapte.

În continuare, cei trei au purtat o discuţie în limba specifică etniei rome, în speranţa că minorele nu înţelegeau ceea ce discutau. Ei s-au înţeles să le convingă pe persoanele vătămate să întreţină raporturi sexuale cu aceştia, într-un loc retras, lăturalnic. Motivând că a consumat alcool, Constantin Sorin a spus că trebuie să se întâlnească cu un amic, pentru ca acesta să conducă autoturismul şi să le transporte la domiciliu. Indivizii s-au deplasat până în localitatea Lanurile, unde l-au luat şi pe Alexandru Florin.

 

Fără scăpare!

Inculpaţii au mers cu maşina spre ieşirea din localitatea Cuza Vodă (Stăncuţa), timp în care tot le cereau fetelor să întreţină raporturi sexuale, fiind refuzaţi în mod explicit. Constantin Sorin a virat pe un drum lateral, deşi fetele tot cereau, cu disperare, să fie duse acasă. Inculpaţii le-au spus clar că vor întreţine raporturi sexuale, indiferent dacă ele vor sau nu.

Autoturismul a fost condus până în apropierea unui canal de irigaţii. În speranţa că ar putea scăpa de violatori, fata de 17 ani a cerut să coboare pentru a-şi satisface nevoile fiziologice. Ea a luat-o la fugă, fiind urmată însă de Ion Ionuţ Samuel, care a adus-o înapoi la autoturism. Toţi cei patru inculpaţi şi-au satisfăcut nevoile sexuale cu cele două minore, în maşină şi pe câmp, fără milă. Una dintre fete era virgină, însă asta nu i-a impresionat prea tare pe indivizi.

Pentru ca victimele să nu poată cere ajutor, agresorii le-au luat telefoanele mobile. După consumarea raporturilor sexuale, în jurul orei 2.00, suspecţii le-au transportat pe fete pe raza municipiului Brăila, iar Constantin Sorin le-a dat telefoanele, cât şi o bancnotă de 100 lei la fiecare.

La data de 14 decembrie, ora 04.00, Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizată despre faptul că cele două minore, cu vârste de 16 şi 17 ani, din Brăila, au fost victimele infracţiunii de viol. S-a dat startul anchetei, iar în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale şi cei ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru, au fost identificaţi cei patru bărbaţi, din satul Lanurile.  Stoican Dumitrel, de 30 de ani, Constantin Sorin, de 30 de ani, Ion Ionuţ Samuel, de 25 de ani şi Alexandru Florin, de 34 de ani, au fost arestaţi preventiv. La scurt timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a celor patru romi din satul Lanurile, comuna Viziru, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată. Doi dintre ei au antrecedente penale. Doar unul a recunoscut, în parte, acuzaţiile, ceilalţi trei susţinându-şi nevinovăţia. Probele anchetatorilor au făcut însă lumină în acest caz.

Totuşi, chiar dacă violatorii au fost trimişi la închisoare, cele două minore abuzate rămân cu traume psihice, care vor dura probabil toată viaţa, fiind vorba despre un “episod” care nu poate fi uitat atât de repede.
Categorie articol: 

Comentarii