Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sentinţă definitivă pentru pedofilul Augustel

* magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins ca nefondat apelul formulat de brăileanul  judecat pentru agresiune sexuală împotriva sentinţei primei instanţe, care l-a condamnat la 6 ani închisoare

 

 

 

Judecat pentru agresiune sexuală, inculpatul Augustel Ş., cel care a fost la un pas de a batjocori un copil în scara unui bloc, a încercat în zadar să obţină o pedeapsă mai uşoară la instanţa superioară. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins ca nefondat apelul formulat de individ împotriva sentinţei primei instanţe care l-a condamnat la 6 ani închisoare. El a rămas cu această pedeapsă şi trebuie să urmeze şi un tratament medical de specialitate. “Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ş. Augustel împotriva sentinţei penale din 20.07.2020 a Judecătoriei Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului şi deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 10.06.2019 până la zi. Obligă pe inculpatul-apelant la plata de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, este soluţia pronunţată recent de Curtea de Apel Galaţi.

În vara anului trecut, un minor de numai 8 ani a fost abuzat  în scara unui bloc de pe Str. Celulozei de bărbatul care s-a apucat să îl mângâie în zone intime, norocul acestuia fiind că un locatar al blocului a observat totul şi a intervenit la timp, reuşind astfel să îl salveze pe cel mic din mâinile agresorului sexual. Acuzatul era chiar Augustel Ş., cel care şi-a făcut deja un renume ca pedofil, acesta având mai multe fapte de acest gen la activ. Individul a ajuns în spatele gratiilor la data de 11 iunie 2019. La sfârşitul lunii iulie, Judecătoria Brăila a dat sentinţa pentru individul acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală.

Bărbatul fusese condamnat anterior pentru corupere sexuală a unor copii în parcul de joacă din Obor, însă acesta a fost liberat condiţionat de Judecătoria Galaţi, în noiembrie 2018. Nu a stat liniştit prea mult timp.

În urma sesizării din data de 5 iunie 2019, când un bărbat a anunţat că l-a surprins pe un individ în scara blocului în timp ce abuza un copil de numai 8 ani, poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi l-au preluat pe individul care fusese imobilizat de mai mulţi locatari. Augustel a fost dus la Spitalul de Psihiatrie, fiind apoi preluat de poliţişti pentru continuarea audierilor.

Reamintim că acelaşi individ a profitat de nişte copii, în toamna lui 2017. Bărbatul a acostat doi minori într-un loc de joacă din cartier Obor, unul de 9 ani şi celălalt de 11 ani. Inculpatul Augustel Ş., de 36 de ani, i-a ademenit pe minori cu ajutorul unui telefon mobil, apoi i-a dus într-un loc retras, spre linia de cale ferată. Aici s-a apucat să îl mângâie în zona feselor pe băieţelul de 9 ani, asta după ce i-a băgat mâna în pantaloni. Micuţii au reuşit să scape şi au fugit spre casele lor, povestind ce au păţit. Pedofilul a fost arestat, apoi judecat şi condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru infracţiunea de corupere sexuală a minorilor.

Înainte de fapta din Obor din 2017, Augustel mai fusese condamnat de două ori pentru viol şi act sexual cu un minor, victimele fiind un băiat de 9 ani şi un altul de 10 ani.
Categorie articol: 

Comentarii