Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sensul giratoriu de la Staţiunea Lacu Sărat intră în lucru

• vineri, 31 august, a fost predat amplasamentul către constructor, iar şantierul se va deschide în această săptămână • lucrările vor dura până la finalul lunii octombrie, timp în care circulaţia în zonă nu va fi oprită complet, însă se va desfăşura cu unele restricţii • acest obiectiv ar fi trebuit să fie deja gata, însă autorizaţia de construire a stat rătăcită timp de câteva luni prin sertarele Ministerului Transporturilor • contractul de execuţie a fost câştigat de firma “Tancrad” SRL Galaţi, pentru suma de 441.656 lei, fără TVA

 

După doi ani de când s-au montat separatoarele de sens care blochează accesul în Staţiunea Lacu Sărat a maşinilor ce circulă pe sensul spre Brăila al DN 21, începe, în sfârşit, amenajarea unui sens giratoriu menit să rezolve problema. Despre realizarea acestui obiectiv s-a tot discutat în ultimii doi ani, însă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) abia acum a reuşit să dea drumul proiectului. Şi probabil că ar fi mai durat câteva luni bune, dacă n-ar fi insistat Primăria Chiscani pe marginea subiectului. Cel puţin aşa ne-a declarat primarul Costică Cojea, care ne-a povestit că, la începutul lunii august, s-a dus la Ministerul Transporturilor să vadă de ce nu se pun lucrurile în mişcare. Acesta a aflat că erau toate aspectele rezolvate, dar mai era nevoie de autorizaţia de construire. Când a întrebat ce se întâmplă, de ce nu se eliberează şi acest document, primarul a avut surpriza să constate că autorizaţia fusese emisă, dar era pierdută printr-un sertar şi nu se mai interesa nimeni de ea. “Până la urmă s-au pus lucrurile în mişcare şi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, pentru data de 6 septembrie”, ne-a informat primarul Cojea.

Vineri, 31 august, primarul şi alţi reprezentanţi ai comunei Chiscani s-au aflat la intrarea în Staţiunea Lacu Sărat, împreună cu reprezentanţi ai Secţiei Drumuri Naţionale Brăila şi ai constructorului care a câştigat contractul pentru realizarea sensului giratoriu. Întâlnirea a avut drept scop predarea amplasamentului, pentru a se putea deschide şantierul. Primarul Cojea ne-a spus că lucrările ar putea începe chiar de astăzi, 3 septembrie. Pentru derularea acestui şantier se vor impune restricţii de circulaţie, însă traficul nu va fi blocat total. Lucrările ar trebui să fie gata până la sfârşitul lunii octombrie.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa s-a ocupat de licitaţia pentru angajarea unui constructor pentru acest obiectiv. Contractul a fost câştigat de firma “Tancrad” SRL Galaţi, pentru suma de 441.656 lei, fără TVA.

Pe lângă realizarea giratoriului propriu-zis, se va lucra şi la mutarea câtorva stâlpi de electricitate din zonă, de acest aspect ocupându-se o firmă din Brăila, contractată de Primăria Chiscani.

Reamintim că, în primăvara acestui an, Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila a repoziţionat câteva conducte de apă care treceau pe sub viitorul sens giratoriu.
Categorie articol: 

Comentarii