Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seismul din Indonezia a provocat moartea a cel puţin 770 de persoane

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a avut loc joi dimineaţă la aproximativ 150 de kilometri de oraşul Padang. Autorităţile au anunţat că numeroase case au fost distruse şi zeci de persoane au fost rănite.
Pe de altă parte, autorităţile spun că bilanţul victimelor va creşte, pe măsură ce vor înainta căutările printre ruinele caselor prăbuşite după seismul cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter produs miercuri după-amiază în regiune. "Credem că mii de persoane au murit în urma seismului", a declarat şeful celulei de criză a ministerului sănătăţii, Rustam Pakaya.
Comisia Europeană a deblocat joi un ajutor de trei milioane de euro, la care Germania a mai adăugat un milion de euro, pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate de seismul din Indonezia. "Supravieţuitorii nu au apă potabilă şi alimente. Aceste fonduri vor permite autorităţilor indonezine să ofere rapid un ajutor miilor de oameni care au nevoie", a explicat comisarul european însărcinat cu ajutorul umanitar, Karel de Gucht.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii