Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful Politiei a ramas singur la comanda

Primii doi ocupa aceste functii din 2005, dupa ce comisarul Chivu a preluat comanda Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, ultimul fiind in functie din 2002.

Decizia de pensionare a comisarului sef Ionel Decu a venit intr-un moment nepotrivit pentru Politia braileana, in conditiile in care celalalt adjunct al inspectorului sef, subcomisarul Constantin Adrian Gluga, a plecat la DNA in decembrie anul trecut, iar toate posturile din sistem sunt blocate, ca o masura de atenuare a efectelor crizei economice, prin reducerea cheltuielilor bugetare. "Am informat Inspectoratul General al Politiei Romane despre situatia creata si am primit promisiuni ca se va incerca deblocarea unor posturi. Pana atunci, va trebui sa ma descurc singur", a precizat comisar Catalin Chivu.
Desi cei trei politisti implinisera varsta de pensionare, este foarte posibil ca la baza deciziei de a iesi din sistem sa fi stat si Ordonanta Guvernului Boc, care i-ar fi obligat sa aleaga intre pensie si salariu.
Precizam ca, zilele trecute, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a primit bani in plus de la buget pentru a putea plati salariile a 6.000 de politisti ce ar urma sa fie angajati in acest an. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a precizat ca MAI va primi in plus, in acest an, 180 milioane lei, banii putand sa fie folositi pentru plata salariilor angajatilor, iar bugetul total al acestui minister pentru anul in curs a ajuns la 9,981 miliarde lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii