Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sefii de stat si de guvern din tarile G20 vor discuta la Washington despre criza financiara

Sefii de stat din tarile industrializate si marile economii emergente, reuniti in cadrul G20, vor incerca, vineri si simbata, sa gaseasca elemente minimale de intelgere privind mijloacele de controlare a crizei financiare care ameninta lumea cu o recesiune severa, relateaza AFP.
Adoptarea, la summitul de la Washington, a masurilor concrete cerute insistent de tarile europene ar putea fi insa dificila.
In primul rind, summitul este organizat de George W. Bush, un presedinte in exercitiu republican, a carui administratie este acuzata ca a incurajat masurile de relaxare a controlului asupra pietei. Succesorul sau in functie, democratul Barack Obama, isi va prelua functia abia in data de 20 ianuarie si nu va asista la reuniune.
"Pozitia americana nu este clara si nici o decizie luata de Bush nu il va angaja in nici un caz pe Obama", a apreciat Ralph Bryant, cercetator la Brookings Institution.
G20 concentreaza 85 la suta din bogatia planetei si doua treimi din populatia acesteia, reunind sapte economii dezvoltate (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Italia, Japonia si Marea Britanie), Uniunea Europeana si principalele tari emergente (Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia). Cu titlu exceptional, la reuniunea de la Washington va fi reprezentata si Spania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii