Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sefa ISJ refuza accesul parintilor la informatiile despre organizarea tezelor cu subiect unic

Comunicarea intre Inspectoratul Scolar si ziarul Obiectiv se deruleaza prin intermediul adreselor si raspunsurilor la aceste adrese. In urma cu cinci zile, am trimis prin fax o adresa inspectorului scolar general, Lilliana Tudoran, prin care solicitam sa ni se comunice informatiile oferite de ministrul Adomnitei referitoare la organizarea tezelor cu subiect unic de la clasele a VII-a si a VIII-a si stabilirea reperelor activitatii de evaluare externa si a prioritatilor Inspectoratului in perioada septembrie - decembrie.
Adresa de raspuns a Inspectoratului Scolar, semnata de inspectorul general Tudoran si inspectorul de imagine Maria Stefan, a precizat citeva amanunte referitoare la locul unde a avut loc intilnirea ministrului cu inspectorii generali, reprezentantii ministerului participanti la intilnire si enumerarea problematicii abordate. Abia in final se precizeaza ca "Inspectoratul Scolar Braila va disemina aceste informatii la nivelul unitatilor scolare si se vor adopta masuri de implementare a dispozitiilor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului". Cu alte cuvinte, opinia publica, parintii nu au acces la informatiile referitoare la tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a si celelalte probleme abordate la acea intilnire, intre care si admiterea in clasa a IX-a, acestea urmind sa fie comunicate doar scolilor.
Interesant este faptul ca, desi au trecut cinci zile de la acea intilnire, nici directorilor de scoli inca nu li s-a comunicat nimic din cele discutate, desi Inspectoratul spunea ca diseminarea informatilor se va realiza la nivelul unitatilor scolare.
Categorie articol: 

Comentarii