Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sediul central al politiei ungare, atacat cu focuri de arma

Cladirea care gazduieste sediul central al politiei ungare a fost avariata, dupa ce persoane neidentificate au tras mai multe focuri de arma, marti dimineata, dintr-un autoturism, fara ca nimeni sa fie ranit, au declarat autoritatile, citate de Reuters.
"Au tras mai multe focuri in cladire, ferestrele de la mai multe niveluri s-au spart", a afirmat purtatoarea de cuvint a Biroului National de Investigatii, Emese Horvaczy.
Incidentul a avut loc la ora 00.30 GMT (02.30, ora Romaniei), iar agresorii au folosit probabil o arma automata, a anuntat agentia MTI care il citeaza pe purtatorul de cuvint al politiei, Laszlo Garamvolgyi.
Acesta a adaugat ca nu a putut intra in biroul sau, intrucit o conducta de apa a fost sparta, inundind camera.
Ungurii au desfasurat ample proteste antiguvernamentale incepind din luna septembrie 2006, soldate cu o serie de confruntari violente intre protestatari si politie. Guvernul a precizat saptamina trecuta ca a primit amenintari cu bomba la adresa Legislativului si a parlamentarilor.
"Sediul politiei este o cladire simbolica", a afirmat Gabor Kuncze, liderul Asociatiei Democratilor Liberi, un partid din cadrul coalitiei socialist-liberale.
"(Atacul) este indreptat impotriva politiei, care a fost si tinta atacurilor politice", a declarat acesta la postul public de televiziune.
"Ar putea fi un mesaj care sa le spuna ca nici ei nu sint in siguranta", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii