Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Securitatea cibernetică va devini a doua mare preocupare după terorism

"Suntem încă vulnerabili în anumite privinţe. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le facem în perioada următoare. Cred că trebuie să insistăm mai mult pe partea de parteneriate public-private. Nu se poate vorbi de securitate cibernetică fără un parteneriat public-privat. Trebuie totodată să dezvoltăm o zonă de educaţie pe partea cibernetică. Trebuie explicată societăţii civile importanţa acestei chestiuni", a spus Iulian Fota, prezent la un eveniment privind securitatea cibernetică.
Potrivit acestuia, cea mai mare parte a reţelelor de Internet şi a infrastructurii este privată, iar eforturile de a contura securitatea cibernetică sunt foarte mari.
"Este o ameninţare relativ nouă, apărută în ultimii ani. Pe lângă facilităţi, Internetul are şi părţile sale vulnerabile, care sunt exploatate de criminali, spioni sau pur şi simplu oameni care vor să facă rău. Avantajul este de partea atacatorului", a spus Iulian Fota.
De asemenea, acesta a subliniat că principalele atacuri posibile pe Internet sunt: criminalitatea cibernetică, spionajul cibernetic (îndreptat împotriva statului şi a companiilor) şi posibilele atacuri cibernetice.
"Se poate spune că dimensiunea cibernetică este o dimensiune a războiului contemporan, faţă de cele clasice: pe pământ, pe apă, în aer, în cosmos şi acum şi în spaţiul cibernetic", a adăugat Fota.
Categorie articol: 

Comentarii