Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se va turna un nou covor asfaltic pe Calea Călăraşilor, între Independenţei şi Cuza

• lucrările ar trebui să înceapă marţi, 15 mai, însă ar putea fi amânate câteva zile, din cauza întârzierilor operaţiunilor de reparaţii stradale provocate de ploile de săptămâna trecută • odată începute lucrările, traficul auto ar putea fi deviat pe rute ocolitoare • “Luăm în calcul posibilitatea ca lucrările să se desfăşoare noaptea, însă acest aspect nu depinde doar de Primărie”, spun oficialii municipalităţii

 

Tronsonul de pe Calea Călăraşilor cuprins între bulevardul Independenţei şi bulevardul Cuza urmează să intre în reabilitare, cel mai probabil începând de marţi, 15 mai. Se va interveni asupra carosabilului, prin frezarea asfaltului vechi, nivelare şi turnarea unui strat nou de covor asfaltic. Reabilitarea nu vizează şi trotuarele, după cum ne-au explicat reprezentanţi ai Primăriei Brăila.

Operaţiunile vor fi făcute în cadrul contractului de reparaţii stradale pe care municipalitatea îl derulează în prezent cu firma “Micatis” SRL. Primăria ar vrea ca lucrările să înceapă pe 15 mai, însă acest aspect este pus sub semnul întrebării din cauza unor întârzieri cauzate de ploile din ultima săptămână. “Sunt trei echipe de lucru pe raza municipiului care lucrează după un program întocmit de Primărie. Ploile din ultima perioadă au provocat întârzieri de două - trei zile ale acestui program. Dacă reuşim să recuperăm întârzierile, începem treaba pe Calea Călăraşilor pe 15 mai, aşa cum era planificat. Dacă nu, mai amânăm cu câteva zile”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

Cert este că, odată începute lucrările pe tronsonul menţionat, traficul rutier va fi serios afectat. Este posibil chiar ca traficul să fie deviat pe rute ocolitoare. Directorul Termegan ne-a informat că a luat în calcul posibilitatea ca lucrările să se desfăşoare pe timpul nopţii, însă asta depinde de mai mulţi factori. “În zonă sunt blocuri de locuinţe, iar locatarii ar putea fi deranjaţi de zgomot. În plus, pentru lucrări pe timpul nopţii trebuie primit un aviz şi de la Inspectoriatul Teritorial de Muncă. Personal, voi propune ca lucrările să se desfăşoare noaptea, pentru ca impactul asupra traficului rutier să fie cât mai redus, însă acest lucru va fi posibil doar dacă rezolvăm aceste aspecte legate de liniştea publică şi avizul de la ITM”, ne-a spus directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Brăila. Termegan afirmă că, odată începute, lucrările de asfaltare vor dura o săptămână, maxim două.

În ceea ce priveşte reabilitarea restului Căii Călăraşilor, de la intersecţia cu bulevardul Cuza până la Piaţa Traian, oficialul Primăriei ne-a declarat că există în plan şi acest tronson, însă mai sunt de pus la punct anumite detalii până când se va trece efectiv la treabă.
Categorie articol: 

Comentarii