Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se redeschide Policlinica cu plata

Dupa trei luni de la inceperea lucrarilor de renovare, ieri, Policlinica cu plata a obtinut autorizatiile sanitare de functionare, iar de luni, pe data de 5 ianuarie 2009, unitatea va incepe sa furnizeze din nou servicii medicale.
Reamintim ca in urma unui scandal amplu mediatizat la vremea respectiva de ziarul nostru, unitatea a fost inchisa de Autoritatea de Sanatate Publica, intrucit nu se incadra in standardele igienico-sanitare, dar si din cauza unor nereguli privind eliberarea fiselor medicale cit si a modului de completare a acestora.
Dupa cum am aflat de la asistent social drd.Tudor Gheorghe, managerul policlinicii, investitia acestor lucrari de renovare s-a ridicat la 23.301,59 lei si a constat in indepartarea stucaturii, refacerea peretilor, a instalatiei sanitare si a celei electrice, renovarea totala a balconului, montarea de termopane, dotarea cu mobilier nou. Astfel, in momentul de fata, unitatea este renovata in totalitate, aparatura medicala existenta a fost omologata, iar policlinica ofera urmatoarele servicii: medicina interna, neuropsihiatrie, ecografie, ORL, EKG, oftalmologie, ginecologie, chirurgie si, mai nou, s-a deschis si un cabinet psihologic.
"Principala mea multumire sufleteasca este ca redau Brailei o institutie socio-medicala care nu s-a inchis definitiv.
Ca proiecte de viitor, avind in vedere faptul ca unitatea are cele mai mici tarife, vom oferi gratuit uneori servicii medicale pentru persoane cu nevoi speciale, cu handicap si, avind in vedere experienta mea de 12 ani, teoretica si practica in asistenta sociala, voi scrie proiecte de asistenta socio-medicala, in special pentru persoanele neasigurate medical, dar doresc si incheierea unui parteneriat cu CJAS", a subliniat managerul acestei unitati sanitare.
Potrivit sursei citate, policlinica va aduce ca noutate un cabinet de testare psihologica, iar pe viitor se vor incheia parteneriate cu organizatii nonguvernamentale, care vor avea ca scop oferirea asistentei sociale pentru persoane defavorizate. "In timp, vreau sa transform aceasta unitate intr-un centru medical, furnizor de servicii medicale. Am marea bucurie de a reda brailenilor o institutie care functioneaza din 1984, iar satisfactia lucrului bine facut face ca aceasta institutie sa-si continuie activitatea, desi era la un pas de a fi inchisa. Vom furniza servicii medicale de calitate si ne vom indrepta si catre servicii de asistenta socio-medicala si garantez pentru seriozitatea serviciilor medicale oferite de aceasta institutie", ne-a informat managerul Tudor Gheorghe, asigurindu-ne ca omul sfinteste locul.
De altfel, conducerea Autoritatii de Sanatate Publica intentioneaza sa mentina aceasta policlinica pe lista ce va fi inaintata la Politie cu unitatile medicale agreate, care vor elibera in continuare fise medicale. "In 1984, cind s-a creat aceasta policlinica, era un reper pentru sistemul sanitar, dar, in timp, s-a diluat calitatea serviciilor. Acum, ne dorim ca policlinica sa redevina ce a fost, adica sa ofere si consultatii, sa concureze cu celelalte policlinici sau cabinete private, cabinetele sa functioneze toata ziua, nu doar cu medici pensionari, pentru ca este un loc in care medicii isi pot pune in valoare cunostintele, eliminindu-se astfel aglomeratia din celelalte policlinici", ne-a spus dr. Lucica Scutaru.
In opinia directorului medical al ASP, unitatea corespunde acum din punct de vedere igienico-sanitar, dar urmeaza sa se evalueze si calitatea serviciilor medicale si sa se doteze cabinetele cu aparatura necesara, cit si cu un numar corespunzator de specialisti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii