Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se ocupă şi ultimele posturi din învăţământ

În acest moment sunt afişate ca fiind libere 288 de posturi, din care 110 în Brăila. Din cele 288 de posturi complete, cele mai multe sunt la: educatoare - 77, muzică instrumentală - 20, limba franceză - 18, limba română - 15, învăţători, limba engleză - câte 12, matematică - 11, biologie - 9, limba rromani - 7. La celelalte discipline sunt sub cinci posturi complete. În plus, candidaţii vor avea la dispoziţie şi posturile incomplete. Aici, cele mai multe catedre disponibile, care se vor forma din ore la cel puţin două şcoli, sunt la: religie - 25, limba engleză - 10, geografie - 10, educaţie tehnologică - 9, educaţie muzicală - 14, educaţie plastică - 8, opţional informatică - 6, biologie - 6, chimie - 5. La celelalte discipline sunt ore mult mai puţine. Pentru toate aceste posturi s-au înscris 733 de candidaţi care au susţinut examenul naţional de titularizare.

Aceste posturi însă nu vor reveni integral suplinitorilor.

Astăzi va avea loc repartizarea pe posturi a titularilor care au nevoie de ore pentru completarea normei didactice, a celor aflaţi în restrângere de catedră nesoluţionată până în acest moment, a titularilor care solicită detaşare. În aceeaşi zi, urmează să se facă şi detaşările în interesul învăţământului.

Mâine se va reactualiza lista de posturi, apoi, între 24 şi 26 august se vor repartiza suplinitorii calificaţi. Primii vor intra suplinitorii care sunt repartizaţi prin continuitate, dar care au nevoie de completare de normă, apoi vor intra în ordinea mediilor şi a celorlalte criterii prevăzute de Metodologia privind mişcarea personalului didactic toţi suplinitorii calificaţi. Apoi se vor da şi orele suplimentare titularilor, suplinitorilor sau pensionarilor în regim de cumul sau plata cu ora. Pe 30 august urmează să se soluţioneze cadrele didactice titulare a căror restrângere de catedră nu a fost soluţionată până acum, pe posturi pentru care nu au studii corespunzătoare, cu salarizare ca personal didactic fără studii corespunzătoare postului, cu acordul scris al cadrelor didactice în cauză, apoi vor intra la repartizare suplinitorii necalificaţi. Pe 1 septembrie toate posturile ar trebui să fie ocupate.
Categorie articol: 

Comentarii