Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se micsoreaza numarul de posturi pentru suplinitori

In urma contabilizarii situatiei elevilor inscrisi dupa admiterea computerizata, Inspectoratul Scolar a avut surpriza sa constate ca nu s-au realizat 12 clase din 141, adica 8,5%. Acest lucru inseamna ca se vor reduce si orele disponibile pentru suplinitori, la scolile unde s-au pierdut aceste clase. La Grupul Scolar "Panait Istrati" s-a pierdut o clasa de tehnician operator tehnica de calcul, iar la Grupul Scolar "Brancoveanu" s-a pierdut o clasa la unul dintre cele doua profile: tehnician mecatronist si tehnician operator tehnica de calcul - elevii inscrisi vor opta pentru un profil din doua. O clasa de tehnician designer vestimentar s-a pierdut si la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", iar la Grupul Scolar Agricol s-au pierdut doua clase cu profilul tehnican in activitati economice. In situatiile cele mai dificile sint Grupul Scolar "Oncescu" Ianca si Liceul "Matei Basarab" "Maxineni", unde prin planul de scolarizare era propusa cite o clasa si nu s-a realizat nici aceea, adica aceste licee nu vor avea la toamna clasa a IX-a.
La Scoala de Arte si Meserii s-au pierdut clase la: Liceul "Perpessicius" - cintareti bisericesti, Grupul Scolar "Brancoveanu" - lucrator in lacatuserie mecanica si in prelucrari la cald, si SAM de la Ciocile si Mihai Bravu - lucrator in cultura plantelor. Cei noua elevi care au optat totusi pentru clasa de cintareti bisericesti au fost transferati la scoala similara de la Galati.
"Multi elevi din clasa a VIII-a, din mediul rural, nu mai vor sa invete, pentru ca scolile de arte si meserii sint departe de satul in care locuiesc, iar parintii au nevoie de ei sa-i puna la munca. Multi parinti chiar nu stiu ca invatamintul obligatoriu este de zece clase, ei cred ca este de opt, atita timp cit la sfirsitul clasei a VIII-a ei dau examen. Sper ca aceasta situatie sa se mai schimbe in momentul in care se vor face acele SAM pilot, cu cantina si cu burse pentru elevi. La nivel national se vor face zece asemenea scoli. Noi am propus trei, dar probabilitatea cea mai mare este sa se aprobe cea de la Jirlau, unde pot veni si elevi din judetul Buzau", a spus inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii