Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se fac jocurile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în iarna care bate la uşă

* anul trecut, câştigătoarea licitaţiei a fost "Tancrad", iar factura a fost de 2,42 milioane lei fără TVA

Consiliul Judeţean Brăila a lansat zilele trecute în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) procedura de achiziţie publică a serviciilor de deszăpezire a drumurilor din judeţul nostru, în perioada sezonului rece 2011 - 2012, mai precis pentru perioada 19 decembrie 2011 - 30 martie 2012.
Caietul de sarcini şi documentele suplimentare pot fi obţinute la sediul autorităţii contractante, locul unde de altfel va avea loc şi licitaţia propriu-zisă. Prin servicii de deszăpezire CJ Brăila înţelege următoarele categorii de servicii: - împrăştierea manuală dar şi mecanizată a materialului antiderapant cumpărat de ofertantul care va câştiga licitaţia; - curăţarea mecanizată a zăpezii cu autofreză, autogreder, greder semipurtat, autocamion cu lamă ori buldoexcavator; - curăţarea manuală a zăpezii în zonele în care nu se poate acţiona mecanizat (poduri, podeţe, pasaje, treceri la nivel) şi asigurarea scurgerii apelor prin realizarea de nişe în cordoanele de zăpadă; - degajarea carosabilului de obstacole care blochează traficul (copaci, crengi, etc. mai puţin autovehicule implicate în accidente rutiere), incidente neprevăzute provocate de fenomene meteo neprevăzute (vijelii, chiciură).
Pentru toate acestea, CJ Brăila este dispus să plătească maxim 2,509 milioane lei fără TVA, undeva cu 100.000 lei mai mult decât preţul de pornire în licitaţia de anul trecut. Participanţilor la licitaţie li se solicită constituirea unei garanţii de 47.000 lei, plus a unei garanţii de bună execuţie în cuantum de 10% din valoarea fără TVA a contractului. De asemenea, pentru a se califica la licitaţie, potenţialii ofertanţi trebuie să facă dovada că în ultimii 3 ani au realizat o cifră de afaceri globală de 4 milioane de lei fără TVA. În plus, trebuie să demonstreze că la momentul semnării contractului, va avea acces sau are disponibile resurse reale, negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci ori alte mijloace financiare suficiente în valoare de 200.000 lei. Apoi, trebuie să depună şi o listă a principalelor servicii prestate în ultimii 3 ani, cu o valoare de 1,5 milioane lei fără TVA. În ce priveşte procedura, aşa cum am spus, va fi organizată o licitaţie publică cu unic criteriu de selecţie preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare expiră pe 5 decembrie, ora 10.00, pentru ca două ore mai târziu, în prezenţa reprezentanţilor ofertanţilor să se deschidă plicurile cu oferte. Ca la orice licitaţie publică, organismul desemnat pentru căile de atac este Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
După cum se ştie, anul trecut, licitaţia pentru deszăpezirea celor 604,4 km de drumuri judeţene ale Brăilei a fost câştigată de SC "Tancrad" SRL Galaţi. Atunci, CJ Brăila a alocat pentru activitatea respectivă un buget în valoare totală de circa 2,42 milioane de lei fără TVA.
Categorie articol: 

Comentarii