Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scriitorii români aduşi în prim plan

Protagoniştii evenimentului au fost scriitorii Adrian Suciu cu romanul de dragoste "Sex cu femei", Oana Stoica Mujea cu romanul poliţist "Indicii anatomice" şi Marian Coman cu romanul "Testamentul de ciocolată". În faţa elevilor care au venit în număr mare la această prezentare, Marian Coman a declarat că este jurnalist pentru că nu poate fi până la capăt scriitor, asta deoarece în România nu se poate trăi din scris. El le-a recomandat copiilor şi celorlalţi brăileni să aibă încredere în scriitorii din România, pentru că sunt foarte talentaţi. Marian Coman a vorbit şi despre romanele fantasy, moralizatoare, ale Oanei Stoica Mujea, care construieşte universuri populate cu elfi, cu zâne şi cu alte rase, ce aduc cărţile autoarei în preajma romanelor "Harry Potter" ori "Stăpânul inelelor".
Adrian Suciu a mărturisit că, deşi titlul te duce cu gândul la lucruri prozaice, cartea "Sex cu femei" este, de fapt, un roman de dragoste, care oferă bucurie tuturor celor care-l citesc.
Seria romanelor poliţiste "Crime scene" a fost prezentată apoi de Bogdan Hrib, care a precizat că acest proiect vrea să aducă în atenţia cititorilor literatura poliţistă de bună calitate. "Oamenii încă mai citesc, dar trebuie găsite persoanele care să ducă oamenii, copiii, mai aproape de cărţi. Şi aici mă refer la librari, care nu trebuie să fie doar nişte vânzători de cărţi şi la bibliotecari. Editura noastră are ca scop promovarea scriitorilor români în toate proiectele. Avem încredere în literatura română contemporană", a precizat Bogdan Hrib. Oana Stoica Mujea a vorbit despre cărţile sale, mărturisind că îi place foarte mult să scrie poveşti, dar şi să le citescă, că îi place să scrie poveşti poliţiste cu personaje ciudate. Ca argument a adus faptul că în romanul "Indicii anatomice", poliţista Lala are foarte multe defecte, este un personaj cu o anumită doză de răutate, însă, în pofida acestor lucruri, a plăcut multor cititori.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii