Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scolile brailene au cheltuit 95% din banii pentru reparatii

Anul acesta, Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului a alocat prin Primaria Municipiului Braila, 11.030.000 lei pentru reparatii si investitii in scoli. Din informatiile furnizate de catre Inspectoratul Scolar reiese ca din cele peste 11 miliarde lei vechi au fost utilizate 10,5 miliarde lei, reprezentind 95% din total.
Diferentele neconsumate se regasesc la unitatile de invatamint: Grup Scolar "Ana Aslan" - 98,02%, Scoala din comuna Surdila Gaiseanca - 99,44%, Scoala "Spiru Haret" - 0,00%, Gradinita nr. 40 - 99,56% si Gradinita nr. 50 - 48,60%.
"Gradinita nr. 50 are doua locatii: unitatea de baza, care necesita constructie noua, si structura de pe strada Matei Basarab, nr. 26, care trebuie reabilitata si consolidata. Anul trecut am primit printr-o hotarire de guvern trei miliarde lei vechi pentru obiectiv de investitie - constructie noua, si am cheltuit 1,5 miliarde lei vechi pe proiect si pe studiul de fezabilitate, restul banilor returnindu-i. Anul acesta am primit 1,5 miliarde lei vechi. Luni urmeaza sa se incheie contractul cu firma “Concivia” si sa demareze lucrarile", a punctat directorul Gradinitei nr 50, Ionica Frumuz. Costurile pentru finalizarea constructiei ajung la 28 miliarde lei vechi, fara TVA. Pentru reabilitarea si consolidarea structurii de pe strada Matei Basarab, mai sint necesare 5 miliarde lei vechi.
In ceea ce priveste Scoala "Spiru Haret", personalul administrativ ne-a precizat ca licitatiile pentru demararea lucrarilor au durat foarte mult timp, fiind chiar si contestate, si din aceasta cauza s-a intirziat cheltuirea banilor alocati.
Situatia decontarii sumelor alocate pe judet si unitate de invatamint beneficiara de fonduri, precum si stadiul actual al lucrarilor a fost intocmita de Inspectoratul Scolar in urma solicitarii realizate de Prefectul Mihaela Marcu in cadrul Colegiului Prefectural din data de 28 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii