Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scoala postliceala gratuita la "Edmond Nicolau" pentru domenii de mare interes la angajare

Pina pe 10 septembrie la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" se fac inscrieri pentru cursurile gratuite de la scoala postliceala. Institutia este acreditata pentru specializarile: Maistru constructii civile, industriale si agricole, Maistru confectii imbracaminte, Maistru pentru produse fainoase, Maistru la industrializarea carnii si Tehnician devize si masuratori in constructii.
Aceasta oferta pentru educatia adultilor a fost motivata de directorul scolii astfel: "Multiplele schimbari de pe piata fortei de munca ne obliga sa invatam pe parcursul intregii vieti daca dorim sa ne mentinem competitivi, daca dorim sa ne pastram un loc de munca bun sau daca dorim sa ocupam unul nou. De aceea, in anul scolar trecut ne-am acreditat pentru aceste specializari solicitate atit de firme cit si de persoane fizice. Din pacate, nu toate firmele se preocupa de ridicarea nivelului de calificare a personalului. Desi calificarea de Maistru constructii civile, industriale si agricole este cu o mare cautare pe piata fortei de munca, in constructii doar Concivia a raspuns pozitiv invitatiei noastre, de unde avem 14 dosare. In domeniul textile, firmele Neo si Braiconf au promovat oferta noastra in rindul angajatilor, dar numarul de inscrieri este inca sub numarul minim pentru constituirea claselor", a spus directorul Grupului Scolar "Edmond Nicolau", prof. Teodora Ilie.
Pentru majoritatea specializarilor de maistri, se solicita la inscriere si experienta in domeniu, insa pentru specializarea Tehnician devize si masuratori in constructii nu este nevoie de vechime in munca. Aici se pot inscrie si absolventii de liceu care nu au promovat bacalaureatul. Absolvind acesta scoala tinerii pot lucra in cadrul oricarei firme cu responsabilitati in urmarirea executarii lucrarilor, in realizarea de masuratori pentru decontarea lucrarilor efectuate.

Conditii pentru inscriere

Candidatii trebuie sa aiba minim studii liceale, cu sau fara bacalaureat. Ei pot sa depuna pina pe 10 septembrie un dosar cu urmatoarele acte in copie si original: certificat de nastere, carte de identitate, certificat de casatorie daca este cazul, adeverinta sau diploma de absolvire a studiilor liceale, foaie matricola, adeverinta medicala din care sa rezulte ca este sanatos clinic si apt pentru calificarea pe care o va dobindi. Pentru candidatii care doresc inscrirea la scoala de maistri este obligatorie prezentarea unui document, adeverinta sau copie dupa cartea de munca, prin care sa se certifice o vechime in munca de trei ani in domeniul constructii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii