Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scapat miraculos cu viata dintr-un grav accident rutier

Ieri, dupa amiaza, in jurul orei 14.00, Dumitru B., un sofer bucurestean in virsta de 49 de ani, a scapat cu viata in chip miraculos, dupa ce TIR-ul pe care il conducea a iesit de pe sosea si s-a izbit violent de un plop, intre localitatile Tudor Vladimirescu si Cazasu. Intr-o fractiune de secunda, cabina masinii de mare tonaj s-a turtit ca o cutie de conserve calcata in picioare, iar omul de la volan a fost prins ca intr-o gheara sufocanta. Din fericire pentru el, i-a fost strivit doar piciorul sting, restul corpului raminind intr-o nisa foarte ingusta, formata intre spatele cabinei turtite, bord si trunchiul gros al copacului. Captiv intr-o pozitie chinuitoare, soferul a fost constient din primul moment al producerii accidentului, pina cind echipele de interventie au reusit sa-l elibereze, dupa mai bine de o ora si jumatate de stradanii.
Politia rutiera, o ambulanta si echipajul de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila au ajuns foarte repede la fata locului, insa interventia s-a dovedit a fi extrem de dificila. In ciuda puternicelor echipamente pneumatice din dotarea echipei de descarcerare, materialele masive din componenta cabinei TIR-ului erau foarte greu de manevrat. Interventia a fost cu atit mai grea cu cit omul prins intre fiare si trunchiul plopului trebuia protejat, pentru a nu i se pune, odata in plus, viata in pericol. De altfel, desi epuizat din cauza durerii insuportabile provocate de piciorul strivit, a caldurii sufocante si a pozitiei chinuitoare, soferul tipa sfisietor atunci cind manevrele echipei de descarcerare faceau ca trupul sa-i fie presat si mai tare in capcana de fier, plastic si lemn in care era captiv. Apoi, din cind in cind, cu o voce stinsa ii ruga pe salvatori sa se grabeasca: "Ma sufoc, nu mai pot, ma stringe rau...".
Dupa citeva zeci de minute de munca intensa, pompierii de la descarcerare, cu sprijinul personalului medical si al politistilor, au reusit sa il recupereze pe soferul care a fost atit de aproape de moarte. In timp ce i se acorda primul ajutor, in masina Ambulantei, omul i-a rugat pe salvatori sa il lase sa isi anunte singur familia despre producerea nenorocirii, fiindca atit mama sa, cit si sotia sint cardiace si ar fi putut avea un soc la aflarea vestii.

Cauza probabila a accidentului: defectiune la sistemul de frinare

TIR-ul condus de Dumitru B. apartine firmei "International Miro" Bucuresti si transporta, catre Galati, centrale termice, calorifere si conducte de diferite diametre. Printre toate acestea, se aflau si citeva cutii cu bauturi spirtoase, de diferite marci.
Motivul pentru care autovehiculul a parasit partea carosabila si s-a izbit de copac era neclar, atit pentru martori, cit si pentru politisti, si chiar pentru sofer. "Era chiar in fata mea, circula cu viteza destul de mare si, la un moment dat, am observat ca iese de pe sosea, pur si simplu. Nici macar frina n-a pus, a intrat direct in plop!" ne-a povestit George Neamtu, soferul unui Matiz, care a asistat la producerea nenorocirii.
Imediat dupa ce soferul a fost scos din cabina facuta zob si dus la Ambulanta, subcomisarul Dumitru Budes, seful Politiei Rutiere Braila, a profitat de faptul ca acesta este constient si a incercat sa afle motivul pentru care masina a ajuns sa se izbeasca de copac. "Nu pot sa va spun exact, este inexplicabil ce s-a intimplat. Probabil ca am avut pana pe partea dreapa, pentru ca am simtit asa, dintr-o data, ca ma trage ceva pe dreapta, puternic. Am luat stinga cit am putut, dar n-am reusit sa o redresez...", i-a spus Dumitru B., soferul TIR-ului.
"E foarte posibil sa fi existat o defectiune la sistemul de frinare care sa fi dus la blocarea rotii dreapta fata. Urmeaza sa se stabileasca mai exact cauza accidentului" ne-a declarat subcomisarul Budes.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii