Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Satul Voinesti este aproape izolat de restul lumii

Indignat de starea jalnica in care se afla un drum comunal care leaga satul bunicilor sai de Drumul National 23, un cititor a trimis o sesizare ziarului nostru in care se plinge ca "acest drum comunal este impracticabil, in conditiile in care ploua. Nu poate ajunge o ambulanta in sat, nu poate ajunge o masina de pompieri, nu poate ajunge politia si orice alt caz de urgenta! De aproximativ 13 ani, nu s-a mai facut nici o reparatie pe acest drum desi sint sigur ca au fost alocate foarte multe fonduri, dar autoritatile locale nu le-au folosit cum trebuie! Sint batrini in satul acesta care au nevoie de medicamente si alte necesitati si pe care numai noi, rudele, ii putem ajuta, iar asta in conditiile in care nu se poate ajunge acolo".
Un reporter al cotidianului nostru a mers in zona si s-a convins ca cele semnalate de respectivul cititor se adeveresc, in mare masura. Drumul este acoperit cu piatra si e foarte probabil sa devina complet impracticabil, in conditiile in care ploua mai intens. Nu e mai putin adevarat ca, pe alocuri, exista portiuni atit de pline de gropi incit chiar si pe vreme frumoasa iti vine greu sa te aventurezi cu masina, inspre sau dinspre sat!
Din fericire, primarul comunei Maxineni, Mihai Ruse, are o veste buna pentru localnicii din Voinesti si rudele lor: "Anul acesta, avem alocata suma de 1,5 miliarde de lei vechi, pentru repararea Drumului Comunal 6, ce leaga satul Voinesti de Drumul National 23. Lucrarile vor incepe in luna august". Primarul Ruse nu este de acord cu cititorul nostru, spunind ca respectivul drum nu a fost chiar abandonat de 13 ani, cum afirma acesta. "Chiar si anul trecut s-au facut reparatii, dar de mai mica amploare, fiindca nu am putut aloca decit 200 milioane de lei vechi pentru acest drum. Restul banilor pe care i-am avut la dispozitie au fost folositi pentru reabilitarea drumurilor afectate de inundatiile provocate de Siret, si anume drumul dintre satele Corbu Vechi si Corbu Nou sau cel ce leaga comuna de manastirea Maxineni", ne-a informat primarul Mihai Ruse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii