Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salupa scufundata in Dunare, la Braila

Au intrat la apa. O salupa pe care se aflau patru sau cinci persoane, printre care si un copil, s-a scufundat ieri in Dunare, in zona falezei Brailei, dupa ce barbatul care o conducea a facut niste manevre imprudente. Totul s-a intimplat duminica dupa-amiaza, cind citiva braileni, pasageri ai unui vaporasului "Colibri", tras la mal, vizavi de zona esplanadei, pe partea dinspre Insula Mare a Brailei, aflati in grup cu familiile la distractie, au dorit sa se plimbe cu salupa pe Dunare. Pe salupa au urcat trei sau patru adulti - declaratiile martorilor difera - si un copil de 11 ani, iar, la un moment dat, barbatul care conducea a inceput sa faca manevre imprudente, ca sa-si dovedeasca maiestria. Martorii sustin ca dupa citeva minute de astfel de “fite” nautice, salupa s-a dat peste cap, iar oamenii au cazut in apa.
“Noi stateam aici, pe mal, mai multi prieteni si i-am vazut ca faceau figuri cu salupa, pe Dunare. Chiar discutam intre noi, ca daca va continua asa, risca sa se rastoarne. Nu au trecut decit citeva minute, si exact asa s-a intimplat. Am vazut ca era si un copil cu ei, avea vreo 11- 12 ani, chiar vorbeam ca este cu atit mai periculos sa faci asemenea manevre, cu un copil la bord. Probabil ca era baut barbatul care conducea, cine stie”, ne-a declarat un martor, capitan de vas, de meserie. “Eram pe mal, pescuiam, si am vazut cind s-a rasturnat salupa, dupa care s-a dus la fund. Erau patru sau cinci persoane la bord, dintre care un copil si doua femei. Dupa ce salupa s-a rasturnat cu fundul in sus si au cazut in apa, pasagerii au inceput sa strige dupa ajutor. Imediat, citiva marinari care erau aici, in zona, au sarit intr-o salupa si s-au indreptat incolo. N-au mai apucat sa-i salveze ei, dat fiind ca cei de pe vaporas au auzit strigatele si au ajuns mai repede linga ei si i-au luat la bord. Este apa destul de rece, va dati seama, la vremea asta, si copilul ala cred ca s-a lovit destul de rau, chiar ma mir ca n-a murit. Dar nu au vrut sa accepte nici un fel de ingrijri medicale, ca erau aici doua ambulante, venite pentru ei”, ne-a spus un alt martor ocular, un pescar. “Am sarit in salupa si am pornit incolo, sa-i salvam, dar inaintea noastra au ajuns cei cu vaporasul. Cind am ajuns in apropierea lor, ca sa-i intrebam daca au nevoie de ajutor sau de ingrijiri medicale, ei ne-au spus ca nu si ne-au cerut sa plecam. Nici macar nu ne-au multumit, ca am incercat sa-i salvam”, ne-a povestit un alt marinar.
O echipa a Politiei de Frontiera a demarat o ancheta, pentru a stabili daca nu cumva barbatul care a condus salupa bause. Potrivit declaratiilor unor marinari, urmeaza a se verifica si daca acesta avea permis sa conduca salupa si de ce pasagerii nu purtau veste de salvare. Ulterior, ancheta urmeaza a fi preluata de Politie.
Categorie articol: 

Comentarii