Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saltati din pat

Sapte braileni au fost retinuti pe ordonanta in urma unor descinderi ce au avut loc, ieri, la domiciliile membrilor a doua grupari din Insuratei. Actiunile au fost organizate ca urmare a incidentelor inregistrate pe raza orasului in urma cu o saptamina, cind doua masini au fost distruse si trei persoane au ajuns la spital cu multiple leziuni. In locuintele de unde au fost saltati suspectii, politistii braileni au gasit bite, topoare si cutite, arme ce fusesera folosite la comiterea faptelor.
Descinderile au avut loc la imobilele celor opt persoane implicate in scandalurile succesive din data de 17 iulie, respectiv Marian Chioru (21 de ani), Neculai Nicu Chioru (24 de ani), Dumitru Budileanu (49 de ani), Dumitru Anghelescu (29 de ani), Stefan Bratu (23 de ani), Neacsu Bratu (40 de ani), Nicusor Encea (18 ani) si Georgel Gheorghe (19 ani).

In baza autorizatiilor de perchezitie domiciliara emise de instanta de judecata, la ora 6.00, efective de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului, impreuna cu luptatori de la Detasamentul pentru Interventie Rapida au intrat in actiune. Cu o singura exceptie, cazul lui Stefan Bratu, toti ceilalti suspecti au fost gasiti acasa, fiind apoi condusi la sediul Politiei, pentru cercetari. "De la domiciliile suspectilor au fost ridicate sabii, bite si coase, care au fost folosite de acestia la comiterea faptelor. Ieri, sapte dintre ei au fost retinuti si incarcerati in arestul inspectoratului, urmind sa fie prezentati Judecatoriei Faurei cu propunere de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in forma continuata, violare de domiciliu, distrugere, port ilegal de arma alba si vatamare corporala", a precizat subcomisar Marcel Dragan, seful Serviciului de Investigatii Criminale Braila.

Trei incidente cu trei victime, in tot atitea ore

Cele doua grupari din Insuratei erau in conflict de mai multa vreme, dar miercurea trecuta micile scandaluri au degeneral in adevarate conflicte de strada. Timp de aproximativ 3 ore, scandalagii s-au urmarit prin oras si au facut schimb de lovituri in mai multe rinduri, astfel ca fiecare gasca a trecut si prin stadiul de agresor, dar si prin cel de victima.
Totul a inceput in jurul orei 18.30, cind Encea, Bratu si Gheorghe mergeau cu caruta pe soseaua principala, care face legatura intre Insuratei si Zavoaia. La un moment dat, ei au zarit venind pe contrasens masina liderului celeilalte grupari, in fata careia s-au oprit pentru a nu o lasa sa treaca, blocind astfel si circulatia celorlalte autoturisme care treceau prin zona. In masina, insa, nu se afla cel pe care-l cautau, ci doar soferul acestuia si un pasager. Dupa ce au spart un geam lateral al masinii, agresorii l-au luat la bataie pe Marin R. (36 de ani) caruia i-au provocat leziuni ce au necesitat transportarea la Spitalul Judetean pentru Urgente Braila, pentru ingrijri medicale. Imediat dupa incident, carutasii au fugit de la locul faptei, iar victima l-a anuntat pe proprietarul masinii de cele intimplate, care a reclamat fapta la Politie. Doua ore mai tirziu, o ruda de-a victimei s-a intilnit cu o parte dintre atacatori pe drum si, cunoscind povestea scandalului, i-a luat la rost. Enervati de comentariile sale, Bratu, Gheorghe si fratii Chioru au coborit din caruta si s-au dus spre ea, insa femeia a reusit sa intre in curte. In fata casei se afla insa barbatul sau, Dumitru S. (31 de ani), pe care acestia l-au batut bine, provocindu-i leziuni in zona capului si hemitoracelui sting, fapt pentru care a fost transportat si internat in spital.
O ora mai tirziu, Politia orasului Insuratei a fost sesizata ca mai multi tineri au patruns fara drept in curtea locuintei lui Jenel G. si i-au distrus cu bite si alte obiecte contondente, luneta si cauciucurile autoturismului "Dacia". Echipa operativa constituita in cauza, cu efective de la posturile arondate, s-a deplasat la locul indicat si a stabilit ca autorii sint mai multe persoane din gasca celor ce fusesera victime in prima faza, printre care si Anghelescu si Budileanu (n.r. - doi dintre cei retinuti in urma descinderilor) care au decis sa se razbune pe Stefan Bratu, participant la ambele atacuri de pina atunci, care se afla la domiciului reclamantului. In urma loviturilor primite, Bratu a fost internat in spital, dar s-a externat dupa citeva zile si a disparut fara urma.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii