Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salonul naţional de artă plastică "Atitudini contemporane" - ediţia a IV-a

Manifestarea este una itinerantă. Până acum a fost la Râmnicu Vâlcea, Hunedoara, Târgovişte, Buzău şi urmează să fie propusă publicului şi în Tulcea, Iaşi, Curtea de Argeş, Slobozia şi Bucureşti.
Artistul care a iniţiat evenimentul, Dan Tudor Truică, a povestit că totul a început în 2008 la o expoziţie personală, care ulterior s-a transformat într-o expoziţie de grup, apoi a căpătat dimensiuni sporite, transformându-se în Salonul naţional de artă plastică "Atitudini contemporane". "Scopul salonului este realizarea unui variat dialog plastic între generaţii şi cuprinderea cât mai vastă a arealului de provenienţă al artiştilor participanţi. Această acţiune are meritul de a facilita (re)întâlnirea dintre prieteni-artişti, oameni simpli şi oficialităţi cu o stare de spirit revigorată de dorinţa comunicării vizuale", a explicat artistul Dan Tudor Truică.
La vernisaj au fost prezenţi artişti plastici brăileni împreună cu preşedintele filialei Brăila a Uniunii Artiştilor Plastici, Gheorghe Mosorescu. Expoziţia poate fi vizitată până pe 8 iulie.
Categorie articol: 

Comentarii