Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sabau nu mai candideaza pentru PDL

Schimbari de candidati, pe ultima suta de metri, in PDL Braila. Daca pina de curind, problema democrat-liberalilor era cum sa i se faca loc pe lista de candidati lui Eugen Badalan, cel ce n-a fost votat de o mare parte dintre colegii din conducerea organizatiei, mai nou, se pune problema cum sa fie scos Dan Sabau de pe lista, desi acesta primise votul colegilor. In sedinta Biroului Permanent Judetean de marti seara, presedintele PDL Nicolae Mitroi a anuntat inlocuirea lui Sabau cu George Dragu, versiunea oficiala fiind aceea ca senatorul Sabau s-a retras de pe lista de bunavoie si nesilit de nimeni, iar centrul n-a putut sa faca alceva decit sa ia act de aceasta renuntare si sa ceara o propunere pentru un alt candidat, in Colegiul I, pentru Senat. Cum presedintele PDL, Nicolae Mitroi, nu a putut fi contactat telefonic in cursul dupa-amiezii de ieri, i-am cerut un comentariu privind modul in care a survenit schimbarea aceasta vicepresedintelui PDL, Silviu Radu. El a vorbit cu aparenta parere de rau despre asa-zisa retragere a lui Sabau: "In sedinta de Birou Permanent Judetean de aseara s-a anuntat ca domnul senator Dan Sabau nu mai doreste sa candideze, ca si-a declinat intentia de a candida - si probabil a facut-o la Biroul Permanent National, la Bucuresti, iar cei de acolo au luat o decizie privind acceptarea acestei renuntari si au comunicat-o in teritoriu. Domnului Sabau i s-a mai acordat ceva timp, insa nu cred ca se poate intimpla sa revina asupra ideii de a nu mai candida. E decizia dinsului, dar cred ca indiferent in ce colegiu ar fi candidat, ar fi adus partidului un plus de voturi. In legatura cu nominalizarea lui George Dragu, ca posibil candidat in locul domnului Sabau, as vrea sa precizez ca nu s-a luat inca nici o decizie oficiala, ci este vorba ca s-a apelat la rezerva de pe colegiul respectiv, la candidaturi, iar aceasta a fost domnul Dragu. Stiti ca pe fiecare colegiu, in afara de candidatul propriu-zis, mai sint si rezerve, pentru orice eventualitate. Domnul George Dragu era singura rezerva pentru Colegiul I din Senat. Iata ca s-a intimplat ceva in Colegiul I si putem spune, intr-un fel, ca domnul Dragu e norocos".

"Am un gust amar in legatura cu aceasta situatie"

Versiunea lui Dan Sabau despre ceea ce s-a intimplat este cu totul alta. Chiar daca nu o spune clar, el considera a fost lucrat de cei din organizatia judeteana si a fost scos din joc, fara voia lui. Sabau ne-a declarat ieri ca are un gust amar, vazind in ce mod a fost dat la o parte de catre colegii de partid: "In momentul acesta, am fost scos de pe lista candidatilor PDL Braila de catre Nicolae Mitroi si am fost inlocuit cu George Dragu, dupa ce eu am fost mutat in Colegiul II, unde nu am fost validat de Biroul Permanent. Explicatia care mi-a fost data a fost aceea ca Mitroi isi asuma intreaga responsabilitate si vrea sa candideze in Colegiul II, impotriva deciziei Biroului Permanent Judetean. Am un gust amar in legatura cu aceasta situatie si evident ca imi pun problema utilitatii mele in organizatie. Am facut o contestatie la centru, dar inca nu am primit raspuns, asa ca as renunta la alte comentarii, deocamdata". Intrebat fiind daca se gindeste si la posibilitatea de a parasi PDL-ul, in forma de protest fata de eliminarea sa de pe lista, Sabau a explicat ca inca nu s-a gindit la acest lucru si prefera sa astepte raspunsul la contestatie, inainte de a lua vreo decizie.
Am incercat sa-i contactam telefonic pe George Dragu si pe deputatul Gabriel Sandu, insa primul nu a raspuns apelurilor noastre, iar cel de-al doilea a refuzat orice comentarii.
Surse din partid care au dorit sa-si pastreze anonimatul ne-au declarat ca, de fapt, Sabau a pus problema la modul "ori imi dati Colegiul II, ori nu mai vreau nici un Colegiu!", mai ales dupa ce fusese validat, intr-o prima "runda" de desemnare a candidatilor, in Colegiul pe care si l-a dorit. Aceleasi surse spun ca Mitroi a decis sa-i ia colegiul, exprimindu-si dreptul presedintelui de organizatie de a alege ce colegiu vrea, dupa ce ar fi constatat ca Sabau creeaza disensiuni in organizatie, organizind o gasca separata si incercind sa-i submineze autoritatea de lider, reclamindu-l pe la centru. Pus in fata faptului implinit, senatorul i-a cerut socoteala lui Mitroi, reprosindu-i ca nu a ramas pe Colegiul I, asa cum se intelesesera initial, astfel incit sa nu se mai creeze disensiuni. Mai mult, Sabau a amenintat ca va reclama situatia la Bucuresti, i s-a raspuns ca n-are decit, iar centrul i-a cerut marti lui Mitroi numele inlocuitorului senatorului, in postura de candidat. Alti democrat-liberali ne-au declarat, tot sub protectia anonimatului, ca Sabau ar fi incercat sa ceara ajutorul lui Gabriel Sandu, deputat de Braila, care i-a mai fost alaturi, la greu, in trecut, in perioada in care cei doi erau in PNL, iar Sabau era contestat vehement de colegii din organizatia judeteana. De aceasta data, insa, Sandu nu a mai avut succes, liderii centrali PDL cerindu-i sa-si vada de treaba si sa nu se mai amestece in treburile organizatiei de la Braila, daca nu vrea sa ramina si el in afara listelor de candidati.
O decizie definitiva privind validarea candidaturii lui Dragu se va lua luni, in sedinta conducerii centrale PDL. Reamintim ca George Dragu a fost deputat PDSR si apoi PSD in doua legislaturi, in perioada 1996 - 2004. Totodata, Dragu a ocupat functia de presedinte al organizatiei municipale PSD. In 2004, dupa ce liberalul Constantin Cibu a cistigat alegerile pentru Primarie, George Dragu a fost cel care din postura de consilier municipal PSD a votat in noul CLM pentru accederea democratei Danielei Vasioiu in functia de viceprimar, incalcind comandamentul presedintelui organizatiei judetene PSD, Viorel Balcan. Ulterior, Dragu a parasit partidul si a fost uns de Cibu director la "Eco" SA, unde activeaza si in prezent. Intre timp, Dragu a mai cochetat pentru scurta vreme cu ecologistii si de citeva luni a intrat in PD-L.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii