Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa te feresti de babe, chiar si cind zac tepene in cimitr

Buna ziua stimata redactie a ziarului "Scormonitoru". Deci, eu ma numesc agentul de paza Cristi H., am 32 de ani, am implinit 90 de kile si 48 de luni de cind trag de fiare, si va rog sa ma ajutati sa public un drept la replica pentru articolul de-a dreptul tendentios care a aparut in ziarul "Obiectiv" in ziua de miercuri, 23 noiembrie. Da, stimata redactie, ai intuit bine: eu sint agentul de paza care a ajuns la spital, "dupa ce o batrina l-a lovit cu un cadru metalic in cap in incinta cimitirului «Sf. Constantin»", dupa cum s-a scris in "Obiectiv". Deci, ce se-ntimpla? Vreau sa precizez din capul locului ca nu eram beat si cu atit mai putin in stare de ebrietate, asa cum in mod eronat s-a scris in ziar. In ziua aia, adica luni, 21 noiembrie, recunosc, am consumat citeva mere in plus, caci a fost pomana mare in cimitir, de Ovidenie, acesta fiind si motivul pentru care s-ar fi putut inverzi fiola, in caz ca m-ar fi pus cineva sa suflu in ea. Sa revin insa la subiect, mai exact la incaierarea pe care am luat-o pe cocoasa in timp ce executam serviciul de paza al crucilor, cavourilor si decedatilor din cimitir. Ma vad nevoit sa admit ca ziarul "Obiectiv" a avut dreptate: intr-adevar, am receptionat o lovitura puternica in dreptul nasului. Apoi cred ca da, ziaristul care a scris a ghicit bine: am fost lovit cu un cadru metalic din metal. Ce vreau eu sa spun este insa ca in nici un caz agresorul nu a fost o batrina semi-paralizata. Este adevarat, persoana care m-a lovit era mica de statura, avea riduri proeminente, parea chioara si vorbea ca o baba. Initial si eu am crezut ca-i vorba de vreo hoasca care vrea sa se mute intr-o garsoniera cu usa-n tavan, cum sint multe spre inchiriere in cimitir. Aiurea! Baba despre care s-a scris in ziar nu era nici pe departe baba, ca sa nu mai spun ca nu suferea deloc de semi-paralizie. Fiind agent de paza, am si argumente:
1) Daca baba era paralizata si putea merge doar ajutindu-se de acel cadru metalic confectionat din metal, atunci cum a reusit sa se propteasca in doua picioare si sa faca acea miscare fulgeratoare care pe mine, sincer va zic, m-a secerat la pamint?
2) Daca baba nu vedea bine, caci in loc de ochelari avea niste funduri de sifoane, atunci cum a reusit sa-mi tinteasca nasul cu atita precizie?
Iata, asadar, doua intrebari care, cred eu, au darul de a schimba radical datele problemei si, de ce nu?, ale anchetei. Am stat si m-am gindit mult si bine pe patul de spital la incidentul intimplat in cimitir. Baba din cimitir nu era baba. Era cineva deghizat in baba. Dar cine a fost acest cineva? Steven Segal nu avea cum sa fie pentru ca el este mai inalt, plus ca acum am citit ca a terminat de filmat in Romania, deci a plecat acasa la el. Bruce Lee nu are cum sa fi fost, pentru simplul motiv ca este mort de-a binelea. Nici Leonard Doroftei nu putea fi, pentru ca nu am avut absolut nici o divergenta cu el, asa cum nu am avut nici cu domnii Segal si Bruce Lee. Banuiala mea este ca baba din cimitir era de fapt socru-miu, care imi poarta si acum pica, pentru ca am palmuit-o pe nevasta-mea la nunta noastra. Va multumesc anticipat si va promit ca de-acum inainte voi fi mai atent la babele din jurul meu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii