Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sa nu credeti ca un vot te face mai destept si mai competent!"

Presedintele PNL Braila, proaspat senator, Constantin Cibu, care si-a cistigat mandatul din pozitia a treia in colegiul in care a candidat, este de parere ca nu numarul de voturi este important, ci calitatea oamenilor care au intrat in Parlament. Chiar daca n-o spune explicit, Cibu se pretuieste pe sine mult mai mult decit pe fostii parlamentari, care, in opinia sa, n-au facut nimic pentru Braila, dovada ca, spune el, n-au adus un leu pentru vreun proiect al comunitatii pe care au reprezentat-o: "Se pare ca brailenii nu au inteles apropierea de Uniunea Europeana, deplasarea spre dreapta a majoritatii guvernelor, cind au votat. Ati luat in considerare pina acum numarul de voturi obtinut de unul sau altul, dar ati luat in considerare si valoarea intrinseca a parlamentarilor, ca oameni? Asta va intreb, ati luat vreodata in considerare si asta, sa va intrebati: cine-i asta, ce-a facut, ce trebuie sa faca? Sa nu credeti ca un vot te face mai destept si mai competent. O prostie ramine tot prostie, chiar daca este sustinuta de o majoritate. Asta este realitatea. Eu am spus clar in aparitiile mele la televiziune ca nici un parlamentar nu a adus un leu la Braila, macar un leu. Am spus-o tare si raspicat, deci trageti si voi o concluzie. Ca primar, am avut contacte directe cu oamenii si n-am reusit sa-i conving de asta".
Intrebat fiind daca nici fostul deputat Horia Vasioiu, noul sau coleg de partid, n-a adus nici un leu Brailei, Cibu a spus, glumind: "Ba da, a adus un leu la Gradina Zoologica ...".
In ce o priveste, noul deputat Diana Tusa - care n-a excelat, de asemenea, ca numar de voturi, adunind mai putin de 3.500 in colegiul sau - a incercat sa-si tempereze colegul vehement: "Eu cred ca discutiile despre trecut nu-si mai au rostul acum si de aceea, fac apel catre toti cei care am fost mandatati, practic, de braileni, sa-i reprezentam in Parlamentul Romaniei, sa uitam de disputele politice, mai ales ca stim cu totii, criza economica n-a lovit inca Romania in adevaratul sens al cuvintului si urmarile acesteia se vor vedea undeva in vara anului viitor. Prin urmare, este momentul sa stringem rindurile si sa vedem cum facem ca oamenii care vor fi disponibilizati sa aiba alte locuri de munca, mai bine platite, astfel incit populatia sa nu aiba de suferit de pe urma acestei crize. Cred ca acesta este cel mai important lucru, sa privim catre viitor si nu catre trecut. Cu totii am facut greseli, chiar eu am facut greseli, am invatat de pe urma lor si sper sa nu le mai fac in continuare si sper ca si cu ajutorul dvs. sa putem sa construim de acum inainte si sa uitam practica asta a distrugerii".
Precizam ca dintre fostii parlamentari de Braila, numai deputatul Mihai Tudose a obtinut un nou mandat, daca nu il punem la socoteala pe Ion Rotaru, reales, dar care a preluat mandatul de senator de la colegul sau, Aurel Simionescu, abia din vara anului trecut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii