Mergi la conţinutul principal

S-a reluat licitaţia pentru Bulevardul Dorobanţilor

După câteva luni de contestaţii şi lupte prin instanţă, se dă iar undă verde pentru licitaţia privind proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor. Aşa cum a anunţat primarul Aurel Simionescu, începând de ieri anunţul de licitaţie fost pus pe SEAP cu dorinţa, din partea municipalităţii, de a nu mai exista contestaţii ca data trecută.

"De astăzi (joi - n.r.) dăm drumul la licitaţia pentru Dorobanţi. Sperăm noi ca de data asta să fie bine, să nu mai fie tot felul de contestaţii cum s-a întâmplat tura trecută. Vom vedea cum va decurge totul", a precizat primarul. Amintim că povestea licitaţiei pentru bulevard începe în toamna anului trecut, când municipalitatea a fost chemată la Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului de finanţare a unui proiect pe bani publici şi finanţare europeană. După semnare a fost publicat un anunţ de licitaţie căruia i-au răspuns 18 firme, dintre care, ulterior, 16 ("Tehnologica Radion", "Arcada Company", "Leonhard Weiss GmbH & Co. Kg" Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila, "Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti" SA, "Apolodor Com Impex", "Dimar" SRL, "Max Boegl", "Tancrad", "Swietelsky Baugesellschaft", "Euro Construct Trading", "Vega 93", "Alpine Bau GmbH", "Mari Vila Com", "Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93" şi "Condurii Şulţ" SRL) s-au asociat în depunerea a 7 oferte. Celelalte două (SC "Drum Art" SRL Bucureşti şi "Pa&Co International" SRL) au contestat documentaţia procedurii de licitaţie context în care, în mod firesc, nu au mai depus ofertă. În cursul lunii noiembrie a anului trecut, autoritatea contractantă, adică Primăria Brăila, a anunţat câştigătorul: asocierea "Mari Vila Com", "Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93", alături de "Condurii Şulţ". Imediat au venit şi contestaţiile care, potrivit procedurilor de licitaţie, se depun în primă fază la CNSC. Astfel, consiliul a înregistrat o grămadă de astfel de adrese din partea firmelor ale căror oferte au fost necâştigătoare. Toate aceste contestaţii s-au cumulat într-un singur dosar pe care membrii CNSC l-au analizat şi au dat verdictul: anularea procedurii de atribuire a marelui pot de 30 milioane euro către "Mari Vila Com", "Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93", alături de "Condurii Şulţ", firme de construcţii recunoscute ca fiind din cercul de interese al PDL Bucureşti. Nemulţumite de decizia CNSC, firmele s-au plâns Curţii de Apel Galaţi, căreia i-au cerut să constate nulitatea deciziei consiliului, însă nu au avut câştig de cauză.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro