Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a lansat Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - Focus

Ieri, cu ocazia Zilei Internationale a Copiilor Disparuti, la sediul Inspectoratului General al Politiei, s-a lansat Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - Focus, intre IGP si centrul respectiv fiind incheiat si un protocol de colaborare. Lansarea a avut loc in cadrul unei videoconferinte la care au participat toate Inspectoratele de Politie din tara, printre care si Braila. La eveniment au fost prezenti presedintele Centrului International pentru Copii Exploatati Sexual - Daniel Cordon Lichtbuer, alaturi de inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal de politie Dan Valentin Fatuloiu, directorul executiv al Focus - Gabriela Coman, directorul Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii - Margareta Flesner, si alti invitati din cadrul structurilor publice si private cu responsabilitatii in acest domeniu.
Cei prezenti au vorbit despre necesitatea unui astfel de centru, mai ales ca si in tara noastra a crescut numarul copiilor disparuti sau exploatati sexual.
" Focus este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit, autonoma si independenta si are ca scop principal prevenirea si solutionarea cazurilor referitoare la copii disparuti si exploatati sexual. In indeplinirea acestei misiuni, Focus se doreste a fi o pirghie de interventie complementara pentru sprijinirea autoritatilor statului in demersurile lor", a declarat directorul executiv al centrului, Gabriela Coman. Aceasta a precizat ca cel mai important la acest moment este crearea unei retele de voluntari la nivelul fiecarui judet si asigurarea unei dotari minime pentru acestia.
Gabriela Coman a mai adaugat ca, la nivelul centrului, functioneaza si serviciul call center, unde pot fi semnalate toate cazurile de copii disparuti. In prezent centrul are un numar de telefon normal, 021-3103116, dar din luna septembrie se va infiinta linia gratuita unica 116. Concret, Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual va interveni in solutionarea cazurilor semnalate, va acorda asistenta de specialitate victimelor si familiilor copiilor si va contribui la prevenirea unor astfel de cazuri prin campanii de sensibilizare a opiniei publice si prin programe de formare si informare.
Categorie articol: 

Comentarii