Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a inaugurat Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Handicap

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a inaugurat, ieri, Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele Adulte cu Handicap. Costurile pentru amenajarea acestui amplasament s-au ridicat la 1.301.614 lei, dintre care 1.136.568 lei pentru reparatii, 158.144 lei pentru dotari si 6.932 lei pentru investitii privind proiectarea.
Situat in Soseaua Buzaului nr. 3, centrul are dormitoare, sali de mese, camere de zi, camere de primire, cabinete medicale, sali de kinetoterapie, dar si camere izolator pentru cazurile mai deosebite. Intr-o prima etapa vor fi preluate 42 de persoane cu handicap institutionalizate in Caminul pentru Persoane Virstnice "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" si in Centrul de Asistenta Medico-Sociala "Sfinta Maria" din localitatea Baldovinesti. In noul amplasament vor fi gazduite persoane cu dizabilitati aflate in situatie de criza.
Beneficiarii vor fi ingrijiti de asistenti sociali, medici, asistenti medicali, kinetoterapeuti, maseuri, infirmieri si instructori. Beneficiarii directi ai serviciilor sint persoanele cu handicap grav si accentuat. Capacitatea centrului este de numai 50 de locuri, fata de peste 7.300 de persoane cu handicap aflate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Dormitoarele sunt spatioase, luminoase, pentru 3 bolnavi care au fiecare sifonierul si dulapul lui. "Exista peste 7.300 de persoane cu handicap aflate in evidenta noastra. De aproximativ 10 zile suntem asaltati de un numar extraordinar de mare de cereri ale persoanelor care ar dori sa fie institutionalizate aici. Deocamdata, capacitatea centrului este de numai 50 de locuri. Intr-o prima faza, avem obligatii fata de asistatii de la Centrul de Asistenta Medico-Sociala Sfinta Maria din Baldovinesti si fata de cei de la Caminul pentru Persoane Virstnice “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”", a precizat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila.
La inaugurare au fost prezenti mai multi sefi de institutii brailene. Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean, institutie care a acordat fondurile pentru reabilitarea amplasamentului, s-a declarat multumit de modul in care au fost cheltuiti banii.
Admiterea in centru se realizeaza prin decizia directorului general al DGASPC Braila pe baza dosarului care trebuie sa contina: cerere tip, copie dupa actele de stare civila, certificat de persoana cu handicap (copie), rezultatele anchetei sociale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii