Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au incheiat inscrierile pentru Testele Nationale

Inscrierile pentru Testele Nationale s-au incheiat ieri, conform calendarului de desfasurare a Testelor Nationale, organizate In vederea realizarii evaluarii, selectiei si repartizarii absolventilor clasei a VIII-a In clasa a IX-a.
Intr-un comunicat al Ministerului Educatiei se precizeaza ca la Testele Nationale se pot Inscrie si prezenta atit promovatii clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cit si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de virsta candidatului. Atit candidatii proveniti din Invatamintul de stat, cit si cei din Invatamintul particular au dreptul sa sustina Testele Nationale, fara taxa. Elevii romani care au studiat In strainatate se pot Inscrie la sustinerea Testelor Nationale numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii. La nivelul judetului Braila inca nu se cunostea exact numarul de elevi inscrisi, acesta urmind a fi dat publicitatii saptamina viitoare. Deocamdata s-au stabilit cele 14 Centre de testare si cele patru Centre de evaluare. Elevii din promotiile anterioare s-au inscris direct la Centrele de evaluare, pe care le-au putut afla de la secretariatele scolilor pe care le-au absolvit.
Elevii claselor a VIII-a vor Incheia cursurile vineri, 9 iunie 2006. Tabelele de Inscriere, pentru absolventii din seria curenta se vor actualiza dupa Incheierea semestrului al doilea, prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neIncheiata sau exmatriculati. Acestea se vor transmite centrului de testare la care scoala este arondata, In data de 11 iunie.
Media in functie de care vor intra la liceu absolventii de clasa a VIII-a se va calcula, ca si in anii trecuti, din media de absolvire, cu o pondere de 50%, si media de la Testele Nationale cu o pondere 50%. Pentru admiterea la liceele vocationale sau la clasele cu predare a unei limbi moderne In regim bilingv, candidatii au sustinut, In perioada 5-7 mai, probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna.
Testele Nationale se sustin anual, Intr-o singura sesiune. Daca nu se promoveaza acest examen, elevii vor fi repartizati la scoala de arte si meserii, elevii putind opta, dupa cei doi ani, pentru filiera a doua de absolvire a unui liceu.
Testele Nationale se sustin, in scris, la: Limba si literatura romana - 19 iunie, Matematica - 22 iunie, Istoria romanilor sau Geografia Romaniei - 25 iunie. In perioada 26 - 28 iunie se vor corecta lucrarile, iar pe 29 iunie, pina la ora 16.00, se vor afisa rezultatele.
Probele scrise din cadrul Testelor Nationale se vor desfasura Incepind cu ora 9.00. Si in acest an, in comunicatul de presa, Ministerul Educatiei precizeaza ca se interzice cu desavirsire colectarea unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice alta persoana, indiferent de pretextul invocat
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii