Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au finalizat lucrările pe o bucăţică din Bulevardul Dorobanţilor

Un prim tronson din Bulevardul Dorobanţilor a fost redat, ieri, circulaţiei auto. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între intrarea în municipiu (Str. Dornei) şi Str. Carantinei. Prin redeschiderea acestei bucăţi din bulevard, conducătorii auto care vin dinspre Galaţi sau vor să meargă în oraşul vecin pot folosi ruta Str. Griviţei - Str. Carantinei - Bulevardul Dorobanţilor pentru a ajunge la şoseaua dig Brăila-Galaţi, respectiv, în sens invers, pentru a intra în municipiu. În ultimele două luni, de când au început lucrările pe Dorobanţi, şoferii puteau intra sau ieşi din oraş doar pe străzile Mircea Mălăeru şi Cezar Petrescu, la orele de vârf formându-se uneori ambuteiaje, în intersecţiile acestor străzi cu Calea Galaţi.
Deocamdată, pe porţiunea din Bulevardul Dorobanţilor redată circulaţiei s-au înlocuit conductele subterane, s-a refăcut fundaţia şi s-a turnat asfalt doar până la stratul de binder. Reprezentaţii Primăriei spun că stratul de uzură se va turna după ce carosabilul va sta o perioadă sub trafic. "Dacă apar tasări, acestea se pot corecta mai greu, odată ce apuci să torni stratul de uzură", au explicat aceştia.
Reamintim că proiectul de reabilitare şi modernizare a Bulevardului Dorobanţilor costă circa 30 miliarde de euro. Lucrările, care trebuie finalizate până în primăvara anului 2013, sunt executate de asocierea de firme "Max Boegl" Germania - "Tancrad" Galaţi. Primăria spune că, până acum, constructorii s-au mişcat foarte bine şi că nu există întârzieri în graficul de execuţie.
Categorie articol: 

Comentarii