Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au aprobat ajutoarele pentru achizitionarea de calculatoare

De ieri, pe site-ul Ministerului Educatiei, “http://euro200.edu.ro/” s-au facut publice numele celor care vor primi ajutorul de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator. La Braila au fost considerate eligibile 260 de cereri, din care numai 19 apartinind elevilor din Braila. La Ministerul Educatiei au fost aprobate numai 252 de dosare, din care 15 din Braila de la unitatile scolare: "Brancusi", "Ion Creanga", "Saligny", "Ion Ghica", "Iorga", "Ion Bancila", "Istrati", "C. S. Aldea", "Fanus Neagu", "Perpessicius", "Aslan". Departajarea elevilor s-a facut In functie de venitul lunar brut pe membru de familie, iar aprobarea dosarelor s-a facut In limita bugetului aprobat anual cu aceasta destinatie de Ministerul Educatiei si Cercetarii, 200 miliarde lei vechi. Numarul mare de elevi care au primit ajutorul, fata de numarul celor care l-au solicitat este considerat un succes, mai ales ca in anul precedent au primit aceste bonuri numai 53% dintre cei care au depus dosare, desi a scazut si numarul celor care au depus dosare, adica, in principiu, s-au dat tot atitea ajutoare financiare de 200 de euro ca si in anii trecuti. Plafonul pina la care s-au acordat ajutoare a crescut pina la 135,5 lei (RON).
Eliberarea bonurilor valorice se face In perioada 25 iunie - 1 august 2006 de catre unitatea scolara unde a fost depus dosarul, iar achizitionarea de calculatoare se face In termen de 30 de zile de la primirea cuponului, in perioada 26 iunie - 31 august 2006.
Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul In lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei. Beneficiarii se pot prezenta la oricare agent economic care comercializeaza computere si pot achizitiona calculatoare, In baza bonului valoric In original, achitind diferenta de pret care depaseste contravaloarea ajutorului financiar. In situatia In care furnizorul accepta, diferenta de pret poate fi platita de beneficiar si In rate. In aceste cazuri, bonul valoric obtinut de catre beneficiari poate constitui avans pentru achizitionarea calculatoarelor.
Configuratia minima obligatorie pentru care se acorda ajutor financiar este un calculator cu procesor 1,6 GHz, 128 MB RAM, 40 GB hard-disk si software de baza. Calculatorul personal este constituit minim din procesor, memorie volatila, dispozitive de stocare permanenta - hard-disk, tastatura, mouse si monitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii