Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a încheiat Concursul naţional de pian «Virtuozii»

În perioada 15-16 aprilie 2016, la Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila s-a desfăşurat cea de a opta ediţie a Concursului naţional de pian "Virtuozii". La această competiţie au participat 120 de elevi, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, din: Bârlad, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Târgu-Mureş, Ploieşti, Reşiţa, Slobozia şi Tecuci.

Participanţii, împărţiţi pe grupe de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în faţa juriului format din personalităţi ale vieţii artistice naţionale şi locale: Ioana-Maria Lupaşcu - solista Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploieşti; Vlad Mateescu - director al Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploieşti, Gabriela-Irina Gogoncea - profesor, şef catedră de pian în cadrul Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" Galaţi; Leonarda Gheţ şi Raluca Ciucă - prof. de pian în cadrul Liceului de Artă "Hariclea Darclée" Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă "Vespasian Lungu" Brăila.
Festivitatea de premiere, realizată după fiecare categorie de vârstă, a reprezentat un moment de bucurie pentru toţi participanţii, aceştia primind diplome, cupe, flori şi mici cadouri. Câştigătorul Trofeului Concursului Naţional de Pian "Virtuozii", ediţia a VIII-a, este Alexandru-Alin Barbu, de 13 ani, din Bucureşti, coordonat de prof. Geanina-Adina Sălăgean de la Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" Bucureşti.
Sâmbătă, 16 aprilie, în Sala de concerte "Lyra", a avut loc recitalul excepţional de pian "Petale de iubire", susţinut de Ioana-Maria Lupaşcu, solistă a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti, acompaniată de instrumentişti din cadrul Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi.
"Sunt întotdeauna încântată şi onorată de invitaţia să fac parte din juriul «Virtuozii» şi, în acest an, să prezidez. Este un eveniment de suflet pentru mine, în oraşul natal, alături de oameni care mi-au devenit prieteni şi, cu fiecare ediţie, mi-au intrat şi mai mult în suflet", a declarat Ioana-Maria Lupaşcu, preşedintele juriului.
Vlad Mateescu, membru al juriului, a ţinut să descrie acest concurs prin câteva cuvinte: ambiţie, profesionalism, succes, felicitând toţi factorii implicaţi pentru iniţiativă, acţiuni, cât şi pentru înţelepciune şi dăruire.
La rândul său, Gabriela-Irina Gogoncea a mentionat că ediţia din acest an a Concursului Naţional de Pian «Virtuozii» a fost o reuşită, începând cu organizarea, iar momentele oferite de concurenţi au fost o reală încântare, fiind o experienţă deosebită pentru toată lumea: elevi, profesori, părinţi.
Reamintim că această manifestare culturală a fost organizată de Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, dar, aşa după cum apreciază managerul George Romeo Bunea, la succesul acestui concurs au contribuit toţi factoriii implicaţi: membri ai juriului, concurenţi, cadre didactice, părinţi, conducători ai instituţiilor participante, artişti din recital, sponsori.

 
Categorie articol: 

Comentarii