Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărbători Pascale cu munţi de gunoaie la Brăila

• mai mulţi brăileni s-au plâns pe Facebook că stau cu resturile menajere în poartă, deoarece maşina de la firma de salubritate nu a mai venit pe traseu • directorul Eco SA susţine că i s-au defectat mai multe maşini înainte de Paşte, iar cele funcţionale nu au putut acoperi toate zonele

 

Revoltă mare în rândul brăilenilor, pentru că au petrecut Paştele cu gunoiul sub nas. Maşinile firmei responsabile cu ridicarea deşeurilor nu au mai apărut în teren de mai bine de o săptămână, iar pe la blocuri şi case s-au strâns maldăre de resturi. Cele mai afectate zone au fost cartierele Vidin şi Brăiliţa, dar şi în alte locuri au existat, sporadic, pubele îngropate în gunoaie. Multe persoane au fotografiat “peisajul” brăilean şi şi-au viralizat furia cu ajutorul reţelelor de socializare. Facebook-ul a fost luat cu asalt joi, pe 5 aprilie, şi vineri, pe 6 aprilie, zeci de fotografii cu deşeuri împrăştiate şi la un metru de containere făcând înconjurul internetului, însoţite cu mesaje pentru primarul Marian Dragomir şi pentru firma Eco, cea responsabilă de ridicarea resturilor menajere în zonele respective.

“Stăm cu gunoiul în poartă de mai bine de o săptămână. Maşina nu a venit vineri, aşa cum se întâmpla de obicei, şi am petrecut sărbătorile cu mizeria în faţa porţii. Noi, de bună credinţă, am achitat taxa pentru gunoi pe tot anul, în avans să spun aşa, iar ei ce fac? Ce face primarul? Ce face Pisică (Marius Pisică, directorul firmei de salubrizare - n.r.) de la Eco? Toţi vecinii mei au plătit taxa pe tot anul. Pentru ce am plătit-o? Să stăm cu gunoiul în poartă?”, ne-a spus un brăilean, care ne-a sunat la redacţie pentru a ne sesiza această problemă. Bărbatul ne-a mai spus că locuieşte în zona Plantelor şi că inclusiv la ora la care ne-a contactat, sacii menajeri zăceau în stradă.

Contactat telefonic, Marius Pisică, directorul “Eco” SA, ne-a declarat că ştie de această problemă a gunoiului neridicat de zile bune, însă motivul pentru care firma nu şi-a putut face treaba ca la carte este parcul auto învechit. “S-au stricat mai multe maşini înainte de Paşte, iar în perioada sărbătorilor au fost service-urile închise. În prezent, mai avem 3 maşini defecte, sperăm să le reparăm cât mai curând. Cu maşinile pe care le avem funcţionale, încercăm să ridicăm gunoiul din zonele menţionate de brăileni”, ne-a explicat Marius Pisică.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii