Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărbătoare la Liceul "Perpessicius"

Micuţii din învăţământul primar, împreună cu elevii din clasele de liceu, coordonaţi de învăţătoarele lor, realizează o machetă despre toamnă, un moment de dans modern pe aceeaşi temă, o expoziţie de fotografii, jocuri didactice şi sportive, un montaj literar-muzical, un recital de poezie, o expoziţie de desene inspirate de citate din poeziile lui Perpessicius şi un moment artistic "Veniţi la joc, copii!". Cu aceeaşi ocazie se mai organizează şi un concurs de desen - "Lumea prin ochii copilului", un spectacol de teatru - "Păcală şi tatăl său", un alt montaj literar -muzical, concursurile "Ce înţelegem prin Europa?" şi "Rolul Dunării în copilăria brăilenilor" şi un moment dedicat sărbătorii patronului spiritual.

Elevii mai mari au şi ei concursuri dedicate: "Brăila - trecut şi prezent", "Biografia lui Perpessicius", "Adolescenţa - factor de risc", o prezentare în power point - "Şcoala noastră" şi o preselecţie pentru Clubul Debate. Manifestările din amfiteatru se vor încheia cu o piesă de teatru pusă în scenă de elevi, un moment de dans sportiv şi un recital de poezie. Tot atunci se vor lansa şi revistele "Cercul nostru" şi "Meli-Melo".

Ziua se va încheia cu o lansare de carte, de la ora 17.00, "Anotimpul visării" a profesorului Dumitru Barău, care va fi însoţită de o expoziţie de grafică a artistului plastic Constanţa Abălaşei Donosă.

În şcoală vor fi prezentate şi câteva expoziţii. Una de felicitări, creaţii ale cercului de arte plastice, alta de design vestimentar şi alta de desene şi colaje "Împreună salvăm natura". De asemenea, va fi prezentat şi un "Scurt istoric al învăţământului brăilean". Evenimentele sunt coordonate de directorii şcolii, prof. Constantin Gherghinoiu şi Ane Mary Luca.

Perpessicius sărbătorit de Muzeul Brăilei

Cu ocazia sărbătorii creştine Sf. Dumitru, celebrul critic brăilean Dumitru Panaitescu Perpessicius va fi sărbătorit, luni, 26 octombrie, începând cu ora 11.00. Evenimentul va avea loc în Casa Memorială "Dumitru Panaitescu Perpessicius". Se va vernisa expoziţia "Carte frumoasă", care cuprinde piese inedite din fondul Casei Memoriale, directorul Liceului "Perpessicius", prof. Constantin Gherghinoiu, va susţine o alocuţiune cu tema "Contemporaneitatea lui Perpessicius", apoi va urma un moment poetic cu versuri din creaţia lui Perpessicius şi un moment muzical susţinut de corul "Trison" al Liceului "Perpessicius", dirijat de prof. Maricica Lupu. Evenimentul este organizat de secţia Memoriale a Muzeului Brăilei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii