Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărăcie, te halesc!

Mă uitam la numărul brăilenilor care urmează să primească ajutoare sociale şi în această toamnă. Este vorba despre deja celebrele ajutoare date de UE, pentru că, oricât ne-am da noi cu parfum Dolce & Gabana, Europa ne va considera tot o ţară din lumea a treia. Ştiţi câţi brăileni sunt atât de săraci, încât şi-a făcut milă de ei madam UE? Fix 12.483 de brăileni trăiesc de pe o zi pe alta, ei neavând, oficial, nici după ce bea apă. E drept că în cei peste 12.000 de brăileni s-au strecurat, poate, şi ţigani cu Mercedes la poartă, care nu au avut în viaţa lor un loc de muncă, dar majoritatea este, totuşi, formată din oameni nevoiaşi.
În cazul în care sunteţi curioşi, alimentele care vor fi distribuite şi cantităţile pentru fiecare persoană în parte sunt următoarele: faină - 13 kg/persoana; mălai - 9 kg/persoană; paste făinoase - 2 kg/persoană; biscuiţi - 1 kg/persoană; orez - 8 kg/persoană; lapte praf - 1,5 kg/persoană.
Recitind lista cu alimente, am avut senzaţia că trăiesc undeva în Kenya, unde oamenii chiar mor de foame. Făină, mălai, biscuiţi... ce dracu, bre, în halul ăsta am ajuns, încât să ne bucurăm la o mămăligă de la UE? Răspuns corect: da, atât de săracă a ajuns Brăila, în ciuda BMW-urilor pe care le auziţi scrâşnind nervos din roţi la semafor. Aceasta este adevărata Brăila, bre, formată din oameni care se bucură la un kil de mălai. Şi ne mai mirăm de ce oamenii îşi vând conştiinţa, votul sau copilul pentru o sacoşă cu două bare de salam, 50 de lei şi un litru de ţuică. E simplu: aceşti oameni nu au văzut nicioodată atâtea "delicatese" la un loc. Pentru ei, viaţa echivalează cu o sacoşă de făină din care se gândesc că vor avea de mâncat vreme de două săptămâni. Ei şi copiii lor, pe care îi nasc la foc automat, tocmai pentru a-şi spori veniturile, graţie alocaţiei sociale date de statul român.
Categorie articol: 

Comentarii