Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Săptămâna viitoare începe Festivalul "George Grigoriu"

În fiecare zi spectacolele vor începe la ora 19.00 şi se vor termina la ora 22.00. Vor participa 26 de concurenţi din nouă ţări: Ucraina, Polonia, Letonia, Franţa, Italia, Bulgaria, Elveţia, Republica Moldova şi România. Brăila va fi reprezentată de două eleve ale Şcolii de Arte "Vespasian Lungu", Andreea Pintilie şi Cristina Manuc, profesor Mariana Iordache. Ele s-au calificat în urma preselecţiei din 13 martie, care a avut loc la Studioul "Sile Dinicu" al Radiodifuziunii Române. Cristina Manuc este elevă la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", clasa a XI-a şi studiază canto muzică uşoară de la 13 ani. În 2009 a obţinut premiul II la Concursul de Muzică Uşoară "Floare de April", de la Tecuci. Andreea Pintilie este elevă în clasa a X-a la "Bălcescu". Ea a obţinut de curând un important premiu la Festivalul Internaţional pentru copii şi tineret "Steaua Carpaţilor", de la Braşov.

Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" a mai fost reprezentată la ediţiile anterioare de: Manuela Cipriana Nichita şi George Ion Tudor, băiatul reuşind să obţină un Premiu III în 2006 şi un Premiu al Telespectatorilor în 2008.

Recital Loredana Groza în ultima seară a Festivalului

În prima seară a Festivalului va cânta din nou pentru brăileni câştigătorul de anul trecut, Pavel Alexandru Parfeni şi solista Eva Kiss. În cea de-a doua seară este programat un microrecital Melanie Rene, câştigătoarea Premiului I în 2009, apoi urmează Ovidiu Komornic. Ultima seară va debuta cu recitalul Loredanei Groza şi se va încheia cu Gala laureaţilor. Ca de obicei, sâmbătă, de la 13.00 se va transmite în direct de la Brăila emisiunea "Atenţie, se cântă!" realizată de Horia Moculescu. Marele Premiu este o maşină Opel Zafira, de aproape 13.000 de euro, Premiul I valorează 2.500 de euro, Premiul II 2.000 de euro, Premiul III 1.500 de euro. Se vor mai acorda Premiul Uniunii Compozitorilor - 400 de euro şi trei menţiuni de câte 500 de euro. Preşedintele juriului, ca şi în ceilalţi ani, este compozitorul Anton Şuteu, iar ca membri au fost cooptaţi: Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Cornel Cristei, Rumiana Nacheva din Bulgaria şi Eliane Dambre din Elveţia. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat că pentru Marele Premiu, autoturismul Opel Zafira, administraţia nu a dat un leu. În schimb, a asigurat cazarea şi masa invitaţilor. "Premiile, ca şi în ceilalţi ani sunt substanţiale şi de aceea există interes pentru festival. Pe noi ne interesează să avem un concurs foarte corect, disciplinat, iar muzica să fie chiar mai bună decât în anii trecuţi. Am făcut şi câteva modificări în Regulamentul festivalului, pentru că nu mi se pare corect să poţi participa în fiecare an, chiar dacă pierzi şi nu mi se pare corect ca elevul unui membru al juriului să concureze", a spus Gheorghe Bunea Stancu. Prezentarea festivalului va fi realizată tot de Octavian Ursulescu, iar orchestra care va cânta live va fi tot band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. De remarcat şi că maşina din acest an este una mai bună decât precedentele, are şapte locuri, este o maşină de familie, cu un spaţiu generos de depozitare şi poate ajunge la o viteză de 180 de km/h. Festivalul este organizat de Centrul de Creaţie şi Consiliul Judeţean.
Categorie articol: 

Comentarii