Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia nu mai este capabilă să influenţeze Transnistria

Şeful serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko, a declarat că Rusia ar putea interzice importul coniacului Kvint, produs în Transnistria, pe motiv că au apărut unele semne de întrebare faţă de calitatea băuturii alcoolice produse în Tiraspol, aminteşte Unimedia.
Kremlinul a criticat decizia liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, de a candida pentru al cincilea mandat consecutiv de preşedinte al regiunii transnistrene. Aceasta este prima declaraţie oficială a Moscovei, care recunoaşte deschis că nu-l doreşte pe Igor Smirnov la conducerea regiunii separatiste, exprimându-şi susţinerea pentru preşedintele Sovietului Suprem, Anatol Kaminski, candidat la alegerile prezidenţiale programate pentru decembrie în Transnistria.
Nu este prima dată când organizaţia condusă de Onişcenko interzice importul de produse din ţările vecine. Sancţiunile introduse de Rospotrebnadzor au coincis întotdeauna cu deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi vecinii săi, aminteşte Kommersant.
Potrivit publicaţiei Kommersant, Moscova este extrem de nemulţumită de comportamentul liderului transnistrean, care a devenit un obstacol serios în calea proiectului ambiţios al preşedintelui rus Dmitri Medvedev de reunificare a Republicii Moldova şi menţinerea statutului neutru.
Categorie articol: 

Comentarii