Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia nu îi va acorda azil lui Gaddafi

"La această întrebare s-a răspuns în mai multe rânduri - răspunsul este negativ", a spus Lavrov, întrebat de reporteri dacă Gaddafi s-ar putea refugia în Rusia.
Ministrul rus de externe a precizat că Moscova recunoaşte Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) din Libia ca partener de negocieri, dar nu ca singurul reprezentant legitim al poporului libian.
Declaraţiile sale intervin după ce Grupul de Contact pentru Libia a declarat vineri că regimul Gaddafi şi-a pierdut legitimitatea şi a recunoscut CNT ca "autoritate de guvernare legitimă în Libia", până la apariţia unei autorităţi interimare.
Din februarie, regimul lui Gaddafi se confruntă cu o revoltă populară, a cărei reprimare sângeroasă a dus la o intervenţie militară internaţională. în baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.
În 19 martie, o coaliţie de ţări occidentale a lansat o operaţiune militară pentru a apăra populaţia civilă din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunii a fost preluat de NATO.
Rusia crită demersul ţărilor occidentale.
Iniţial, raidurile aeriene urmau să se încheie în 27 iunie, dar Alianţa a decis să le prelungească până la sfârşitul lui septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii