Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rusia, acuzată de invazie militară

Autorităţile ucrainene au afirmat, joi, că trupe ruse au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, la 100 kilometri de bastionul rebel Doneţk, unde, în ultimele zile, au avut loc confruntări violente, informează AFP.
„Ieri, soldaţi ruşi au preluat controlul asupra oraşului Novoazovsk", localitate frontalieră cu 11.000 de locuitori, situată la doar câţiva kilometri de graniţa cu Rusia, a anunţat Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei pe Twitter, adăugând că numeroase alte oraşe din apropiere au fost de asemenea capturate.
„Lumea trebuie să facă o evaluare în ceea ce priveşte agravarea bruscă a situaţiei din Ucraina", a spus Poroşenko, care a convocat o sesiune extraordinară a Consiliului de securitate naţională şi de apărare a ţării.
Totodată, invocând agravarea semnificativă a situaţiei în Doneţk, Poroşenko şi-a anulat o vizită oficială în Turcia, unde urma să participe la ceremonia de învestitură a noului preşedinte al Turciei, Recep Tayyp Erdogan.
Uniunea Europeană s-a declarat joi „extrem de preocupată" de informaţiile cu privire la o incursiune a forţelor ruse în Ucraina.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii