Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ruşii de la "Mechel" au preluat "Laminorul" pentru 9,4 milioane de euro

Compania metalurgică "Mechel", unul dintre cele mai mari grupuri miniere şi metalurgice din Rusia, a preluat producătorul siderurgic "Laminorul" Brăila în urma unei tranzacţii de 9,4 milioane de euro, prin care a cumpărat acţionarul majoritar al acestuia. Practic, potrivit anunţului companiei ruseşti, grupul a achiziţionat, la 25 februarie, firma "Donau Commodities" SRL, cea care deţine 87,9% din acţiunile uzinei brăilene. Tranzacţia a fost aprobată, la începutul acestei săptămâni, de Consiliul Concurenţei, iar preţul final al tranzacţiei va fi stabilit până la sfârşitul acestei luni.

"Achiziţia «Laminorul» Brăila este un nou pas în aplicarea strategiei de dezvoltare a «Mechel», care are ca obiectiv principal majorarea ponderii produselor cu marje ridicate în portofoliul grupului", a declarat Victor Dyshlevich, director general al diviziei de oţel a "Mechel" în Europa de Est şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC "Laminorul".

"Laminorul" Brăila deţine două instalaţii de laminare cu o capacitate totală de peste 380.000 de tone anual, fiind produse diferite profile metalice folosite în industrie, construcţii de maşini şi navale. Circa 65% din produsele companiei sunt livrate în Europa Occidentală şi de Est, iar restul pe piaţă românească. De menţionat este că la nivelul ţării noastre grupul rus include "Mechel Târgovişte", "Mechel Câmpia Turzii", "Ductil Steel" Buzău şi "Oţelu Roşu".

"Mechel" a intrat pe piaţa românească în 2002 şi are pe plan local circa 7.000 de angajaţi.

Reamintim că începuturile colaborării "Laminorul" Brăila cu "Mechel" datează din primăvara anului trecut, când uzina brăileană aflată în lipsă acută de comenzi a încheiat cu subsidiara de la Târgovişte un contract de procesare lunară a peste 10.000 tone de ţaglă.
Categorie articol: 

Comentarii