Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rovana Plumb se întâlneşte cu ministrul spaniol al Muncii

Întrevederea a fost solicitată de PSD iar din delegaţie mai fac parte Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora şi Geanina Boicu, vicepreşedinte PSD Diaspora. Cei trei vor discuta, în afară de Gómez Sánchez, şi cu Anna Terrón i Cusí, secretar de stat privind imigraţia, Antonio González, şeful de cabinet al Ministerului Muncii şi al Imigratiei, Gemma Pinyol Jiménez, secretar general al Ministerului Muncii şi al Imigraţiei.
"Scopul acestei vizite este de a transmite autorităţilor din Spania că restricţiile sunt incorecte şi au efecte negative profunde, dar şi de a solicita ca ele să fie eliminate cât mai rapid. Românii care lucrează în Spania au contribuit şi contribuie la dezvoltarea economiei spaniole, şi trebuie să beneficieze de protecţie şi de un tratament nediscriminatoriu", subliniază Rovana Plumb, într-un comunicat de presă. Eurodeputata consideră că, indiferent de justificarea lor, restricţiile sunt o pedeapsă şi un gest nedrept faţă de românii din Spania.
Rovana Plumb mai crede că vina pentru situaţia actuală aparţine inclusiv guvernului Boc, care s-a dovedit incapabil să­-şi protejeze cetăţenii aflaţi la muncă în străinătate. "Guvernarea PDL, prin comportamentul său lipsit de interes faţă de cetăţenii români care muncesc în străinătate, a făcut posibilă această situaţie. Pasivitatea sa în politică externă, incapacitatea de a dialoga cu guvernul spaniol pentru a se împotrivi acestei decizii au dus la situaţia dezastruoasă care, din estimarile noastre, afectează 370 000 de români care se aflau în Spania la data introducerii noii legi şi nu aveau încă loc de muncă", subliniază Rovana Plumb.
Comisia Europeană a aprobat la 11 august cererea Spaniei de a restricţiona piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români până la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbări grave pe piaţa forţei de muncă. Aceste restricţii se vor aplica activităţilor din toate sectoarele şi regiunile.
Categorie articol: 

Comentarii