Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roscata de pe scena

Este roscata din Omul Perna. Pentru ea, teatrul este mai mult decit o pasiune. Nu isi imagineaza viata fara aparitiile pe scena. La cei 18 ani ai ei, a jucat deja in patru piese de teatru si spera sa devina actrita profesionista. Este Georgiana Nedelcu si este invitata de astazi a "Obiectivului Junior".

- Cind si cum a luat nastere pasiunea ta pentru teatru?
- Inceputul ... e destul de greu de explicat. Nu stiu exact cind mi-am dat seama ca as putea face actorie sau ca sint destul de talentata pentru a putea aparea pe scena. Totusi, pasiunea mea pentru teatru a aparut dupa ce am vazut piesa lui Victor Ioan Frunza, "Visul unei nopti de vara". Toti actorii din acel spectacol m-au impresionat si m-au facut sa-mi doresc sa incerc si eu sa joc. Si asa am facut! Dupa ceva timp, m-am prezentat la un casting pentru piesa "Amintiri din copilarie", o piesa pentru copii. Am fost acceptata. Am privit acel spectacol ca pe o provocare. In acel moment, eu nu stiam nimic despre aceasta meserie. Insa, cu ajutorul regizorului si al actorilor, am reusit sa "fac" si eu un mic personaj, pe Mogorogea.
- Povesteste-mi ce ai facut pina acum legat de teatru.
- Dupa rolul din "Amintiri din copilarie", am jucat intr-o alta piesa, "Desteptarea Primaverii". Piesa a fost destul de grea, scenariul fiind creat pentru actori care, pe linga jocul scenic si interpretarea rolului, trebuia sa aiba si capacitati vocale. Insa, cu ajutorul lui Liviu Pintileasa, am reusit sa construiesc un personaj destul de dragut, pe nume Thea. Un alt casting la care m-am prezentat si pe care l-am trecut a fost la "Omul Perna". Acum lucrez la o noua piesa pusa pe scena de Radu Nichifor, "8 femei", o comedie politista, unde am avut de lucrat cel mai mult pe vorbe. Ma bucur foarte mult ca Radu m-a primit in distributie si ca in spectacol joc alaturi de alte sapte actrite care s-au comportat admirabil pe tot parcursul repetitiilor. Premiera este vineri (ieri seara - n.r.) si, pe viitor, o recomand tuturor iubitorilor de teatru, pentru ca este un spectacol grozav. Radu Nichifor a avut grija sa faca inca un spectacol la fel de bun ca toate celelalte de pina acum.

"Nu inteleg de ce a fost nevoie de un scandal asa de mare pentru un cuvint pe care il auzi la orice colt de strada"

- Cum ai ajuns sa joci intr-o piesa atit de... "controversata" ca "Omul Perna"?
- Cind m-am prezentat la castingul pentru "Omul Perna", aveam foarte mari emotii. Imi doream foarte mult sa fiu acceptata si nu ma asteptam ca Radu sa ma primeasca in spectacolul lui. Am incercat, pe tot parcursul repetitiilor sa fiu cit mai buna, sa incerc sa fac totul cit mai bine, ca sa nu dezamagesc. Si cred eu ca n-am facut-o. Tind sa cred ca pentru un spectacol ca acesta iti trebuie si o mica experienta pe scena si cred ca acesta a fost unul din motivele pentru care Radu m-a ales sa joc in piesa lui.
- Cum ti s-a parut colaborarea cu Radu Afrim?
- Toti (sau aproape toti) stiu felul in care Radu lucreaza cu actorii. Are un comportament destul de rece in timpul repetitiilor, dar in afara teatrului, e cu totul alt om. In unele momente a fost destul de dur (vorbesc strict din punctul meu de vedere), dar e de inteles, avind in vedere ca el vrea ca spectacolele lui sa iasa cit mai bine. Apreciez la el perfectiunea si chiar felul in care lucreaza cu actorii. Pe mine, sincer, "rautatile" lui ma faceau sa-mi doresc sa fac totul cit mai bine. Pe linga pregatirea pentru spectacol, Radu cred ca a incercat sa ma pregateasca si pentru ceea ce va urma daca vreau sa continui pe aceasta cale. Si a reusit!
- Succesul "Omului Perna" in rindul tinerilor a provocat in psihicul unor politicieni "rosii" locali niste "tulburari ideologice". Ce parere ai de reactiile lor?
- N-am sa inteleg niciodata ce a fost in mintea politicienilor de la PSD atunci cind au facut acele "dezvaluiri" absolut iritante pe seama acestui spectacol, care nu este nici pe jumatate fata de ce se joaca in Bucuresti sau pe scenele din alte orase. Duritatea insuportabila de care ne acuza ei exista doar pentru oamenii slabi si care nu inteleg sensul adevarat al mesajului transmis de aceasta piesa. Nu inteleg de ce a fost nevoie de un scandal asa de mare pentru un cuvint pe care il auzi la orice colt de strada, pe care il spun toti oamenii, in special copiii sub 15 ani. Iar despre celalalt subiect deschis de domniile lor, cum ca noi, actorii tineri care jucam in "Omul Perna", sintem prea dezbracati pe scena, tot ce pot sa spun la adresa domnilor din PSD este ca nu-mi explic de ce sint (sau au fost) ei mai oripilati decit fetitele oripilate, doar daca nu cumva ei s-au nascut deja imbracati.
- Pe viitor, crezi ca actoria, teatrul iti vor aduce succesul?
- Pe tot parcursul anilor mi-am dat seama ca teatru inseamna pentru mine TOT. Familie, casa, scoala ... absolut tot! Si nu imi pot imagina ce s-ar fi intimplat daca nu as fi ales aceasta cale. Cred ca as fi avut o viata monotona, facind in fiecare zi aceleasi lucruri pe care le face un om obisnuit. Si nu mi-ar fi placut deloc! Imi place sa simt emotia de dinaintea unui spectacol, imi place sa lucrez si sa incerc sa ofer cit mai mult spectatorilor, sa am colegii pe care ii am si sa traiesc cum traieste un artist. Pentru ca am ajuns sa iubesc teatrul atit de mult, viitorul meu sper sa fie tot actoria. Stiu ca un actor nu cistiga foarte mult, insa pe mine nu ma intereseaza banii, pentru ca joc de placere.
(Interviu realizat de Ionut DUMITRU si Madalina GLAVAN)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii