Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania cistiga meciul cu Belarus

Romania: 1. Coman - 18. P.Marin, 4. Tamas, 17. Goian, 3. Rat - 7. Fl.Petre, 5. Chivu, 11. Rosu - 20. Dica (13. Cocis '88), 10. Mutu (21. Buga '72) - 9. Marica (19. Cl.Niculescu '90a2). Antrenor: Victor Piturca.
Belarus: 1. Gaev - 4. Omelianciuk, 3. Lentevici, 5. Staniuk, 23. Iurevici - 8. Kalacev (20.V.Hleb '51), 16. Gurenko, 2. Kulci (17. Strahanovici '65) - 13. A.Hleb, 21.Kornilenko (14. Koritko '66), 19. Romascenko. Antrenor: Iuri Puntus.
Cartonase galbene: Tamas '30 / Omelianciuk '64

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a invins, simbata, cu scorul de 3-1 (2-1), selectionata Belarusului, intr-un meci contind pentru etapa a treia a grupei G de calificare la Campionatul European din 2008.
Golurile Romaniei au fost inscrise de Adrian Mutu '7, Ciprian Marica '9 si Dorin Goian '76. Pentru Belarus a marcat Kornilenko, in minutul 20.
Romania a deschis scorul in minutul 7, cind la o centrare de pe partea dreapta a lui Florentin Petre, Adrian Mutu a lovit mingea cu latul si a trimis-o in poarta din cinci metri.
Atacantul Ciprian Marica a marit avantajul de pe tabela de marcaj in minutul 9, printr-un sut de la 16 metri lateral stinga.
Nationala Belarusului a marcat in minutul 20, cind Kornilenko a primit o pasa la limita careului, Coman a reusit sa il blocheze, insa tot bielorusul a trimis mingea in poarta din 14 metri.
In minutul 76, Romania a inscris din nou, prin Dorin Goian, care a marcat cu capul dupa o centrare de pe dreapta a lui Florentin Petre. Acesta a fost primul gol inscris de Goian pentru nationala Romaniei.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Spania, avindu-l la centru pe Alberto Undiano Mallenco. Arbitri asistenti au fost Fermin Martinez Ibanez si Rafael Guerrero Alonso, iar rezerva Bernardino Gonzalez Vazquez.
La meci au asistat 10.000 de spectatori, printre acestia numarindu-se si componentii echipei Sopron, care au disputat, in acest week-end, o partida amicala cu Dinamo.
Inainte de inceperea partidei, imnul Romaniei a fost intonat de Gheorghe Turda.
La inceputul meciului, suporterii romani au scandat: "Libertate pentru suporteri", "Asasini, gabori asasini" si "Mircea Sandu esti o mizerie". De asemenea, la peluza I a fost afisat urmatorul banner: "Cu zarul ai dat, Ogararu neselectionat".

"Am realizat ceea ce ne-am propus"

Selectionerul Victor Piturca a declarat, simbata seara, dupa meciul cu Belarus ca orice echipa care joaca in compania reprezentativei Romaniei va avea probleme, indiferent de valoarea ei, chiar daca este vorba de Olanda.
"Am realizat ceea ce ne-am propus, adica cele trei puncte. In general sint multumit de evolutia jucatorilor. Emotii am avut si la 3-1, nu numai la 2-1, pentru ca un moment de relaxare te poate costa oricind. Jocul Romaniei este insa in crestere si orice echipa care joaca cu noi va avea probleme, indiferent de valoarea ei, chiar si Olanda", a spus Piturca.
Selectionerul considera ca, din ce a vazut la meciul de simbata, valoarea Belarusului este aproape de cea a bulgarilor, care "poate au unul sau doi jucatori mai valorosi". Piturca a mentionat ca Belarus poate incurca Olanda si Bulgaria.
Victor Piturca a precizat ca si-ar fi dorit ca Olanda sa invinga in meciul cu Bulgaria, terminat, cu scorul de 1-1. "Poate ca acest rezultat ne este favorabil, poate ca nu ne este. Eu unul mi-as fi dorit ca Olanda sa cistige in aceasta seara. E normal ca mi-as fi dorit sa intilnim noi Olanda acum. Dar la olandezi sa stiti ca nu sint tensiuni ca la noi. Acolo lucrurile sint clare, e decizia antrenorului si atit", a mentionat Piturca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii