Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Romania-China, scor 34-20, la turneul de handbal feminin de la JO de la Beijing

Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, luni, reprezentativa similara a Chinei, cu scorul de 34-20 (17-11), in cel de-al doilea meci din cadrul grupei A, la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Primul gol al Romaniei a venit din partea sarbatoritei zilei, Adina Meirosu, care a implinit, luni, 23 de ani, in timp ce a doua reusita a apartinut lui Carmen Amariei, 2-0 (min 3). Incomodata la inceput de defensiva avansata a Chinei, echipa Romaniei a pus accentul pe atacul rapid, dupa paradele excelente ale Luminitei Hutupan-Dinu, reusind sa dejoace astfel tactica asiaticelor. Gazdele s-au tinut "scai" totusi, ajungind la doar un gol, 7-6 (min. 14), dar n-au reusit mai mult, in pofida sustinerii propriilor fani. Dupa 12-6 (min. 19), Romania si-a marit avantajul constant, gratie relatiei bune in ofensiva a duetului Stanca-Amariei. La pauza, 17-11.
Debutul partii secunde a apartinut Chinei, care s-a apropiat la patru goluri (18-14, min. 39), dar n-a reusit sa faca fata fizic constant, iar caderea adversarelor, coroborata cu apararea buna a Romaniei, sustinuta de portarul Hutupan-Dinu, a condus la un deznodamint previzibil: victoria la scor a tricolorelor. A contat mult in repriza secunda nu doar evolutia buna a portarului Hutupan-Dinu, ci si precizia extremei Ramona Maier. Romania a marcat spectaculos, printr-o aeriana a interului Carmen Amariei, care a si stabilit ulterior scorul final, 34-20.
Marcatoarele echipei Romaniei au fost: Amariei 9, Maier 8, Stanca 6, Bradeanu 4, Bese si Meirosu, cite 2, Nechita-Olteanu, Ardean-Elisei si Lecusanu, cite 1.
Din tabara Chinei s-a remarcat Wei Qiu Xiang, cu 6 goluri.
In partida de debut din grupa A, reprezentativa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi a invins fara probleme echipa Kazahstan, cu scorul de 31-19 (13-10).
Programul nationalei Romaniei in continuare este urmatorul: cu Franta (miercuri, ora 5.25), cu Angola (vineri, ora 10.30) si cu Norvegia (duminica, ora 8.40).
In grupa B evolueaza echipele Rusiei, Germaniei, Ungariei, Coreea de Sud, Suedia si Brazilia.
Alte rezultate ale zilei de luni: Franta-Kazahstan 21-18 (grupa A), Norvegia-Angola 31-17 (grupa A), Ungaria-Brazilia 28-28, Coreea de Sud-Germania 30-20 (grupa B). Ultimul meci al al zilei este programat intre Rusia si Suedia (grupa B).
Primele patru clasate din fiecare grupa se vor califica in sferturile de finala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii