Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

România va ajunge la un milion de şomeri în prima parte a lui 2010

Rata şomajului va ajunge la 10% în prima parte a anului viitor, când numărul persoanelor fără loc de muncă ar putea ajunge la un milion, cifră care-i include şi românii care vor reveni din străinătate, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan.
"Suntem într-o perioadă de criză în care şomajul s-a dublat în ultimele nouă luni, iar potrivit prognozelor pe care le avem de la FMI se pare că în prima parte a anului viitor rata şomajului va ajunge la 10%. Este vorba de un milion de oameni fără locuri de muncă, iar la stabilirea acestei cifre s-a avut în vedere şi revenirea în ţară a românilor din străinătate", a spus Şeitan.
Reprezentantul Ministerului Muncii susţine, însă, că în ultima perioadă foarte puţini români s-au întors din străinătate, speriaţi fiind de lipsa locurilor de muncă din România.
"Foarte mulţi români trăiesc din şomajul bun pe care-l primesc în Spania", a adăugat Şeitan.
În septembrie, numărul total de şomeri a crescut cu 23.467 faţă de august, până la 625.140, nivel maxim al ultimilor cinci ani şi cinci luni, iar rata şomajului a urcat la 6,9%, arată ultimele date publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii