Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Risk Com" furnizează laptele şi cornul şi în Galaţi

firma brăileană va furniza pachetul în şcolile şi grădiniţele din judeţul vecin până când CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) se va pronunţa în acest caz *

După ce şi-a asigurat continuitatea ca furnizor al pachetului lapte-corn în judeţul nostru, firma Risk Com a câştigat anul acesta încă un contract asemănător şi în judeţul vecin, Galaţi. De precizat că atribuirea către firma brăileană s-a făcut nu prin licitaţie publică, ci în urma unei negocieri directe, fără anunţ de participare, Consiliul Judeţean Galaţi, ca autoritate contractantă, invocând o situaţie de urgenţă extremă. În fapt, autoritatea contractantă din Galaţi a lansat iniţial o licitaţie pentru încheierea unui acord cadru pentru o perioadă de doi ani şcolari în ce priveşte furnizarea pachetului lapte-corn în şcolile şi grădiniţele din municipiu şi judeţ. Procedura a fost însă suspendată chiar înainte de începerea anului şcolar 2011 - 2012, mai precis în data de 12 septembrie, ca urmare a contestaţiei formulate de "Velpitar" şi va fi reluată după soluţionarea cauzei de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Licitaţia pentru acordul cadru pe doi ani avea o valoare estimată de 20,29 milioane lei fără TVA, pentru un efectiv de aproape 62.000 de preşcolari şi elevi clasele I - VIII, iar adjudecatarul urma să fie stabilit prin licitaţie electronică în SEAP.
Aşadar, în contextul suspendării licitaţiei, Consiliul Judeţean Galaţi şi SC "Risk Com" Brăila au bătut palma în cadrul unui contract cu o valoare de 582.793,84 lei fără TVA, negocierile plecând de la suma de 1,45 milioane lei fără TVA.
În cazul judeţului Brăila, adjudecarea contractului de către "Risk Com" pentru acest an şcolar s-a făcut la valoarea de aproape 5,6 milioane de lei (fără TVA), adică 6,9 milioane lei cu taxa inclusă, ceea ce înseamnă că preţul per pachet este de 1,17 lei cu tot cu TVA, la un efectiv de 25.181 şcolari şi încă 7.952 preşcolari.
Reamintim că anul trecut, firma a furnizat pachetul lapte-corn în Brăila, precum şi în judeţele Galaţi şi Călăraşi.
Categorie articol: 

Comentarii