Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultatele fazei judetene a concursului "Lumea romanica"

Faza judeteana a Concursului "Lumea romanica", aflat la cea de-a XIII-a editie, a avut loc la sfirsitul lunii aprilie. Au participat opt elevi, toti, de la Colegiul National "Gh.M.Murgoci", indrumati de profesoara Daniela Draghici. Concursul a constat in rezolvarea, timp de doua ore, a unui test grila cu 50 intrebari, elaborat de reprezentanti ai Uniunii Latine din Bucuresti, condusa de academicianul Marius Sala. Uniunea Latina este o organizatie interguvernamentala ce cuprinde 37 de state de limba nationala sau oficiala neolatina, din care face parte si Romania. Atit la faza judeteana, cit si la faza nationala, sint verificate cunostintele de cultura generala ale elevilor privind literatura, istoria, civilizatia, arta etc. reprezentative statelor membre ale Uniunii Latine.
Cei opt elevi participanti s-au situat astfel: Alexandra Pascu - clasa a XI-a E, 39 de puncte, Lidia Bertesteanu, clasa a XI-a E, 38 de puncte, Angela Cotet, clasa a XI-aF, 40 de puncte, Carmen Diveica, clasa a XI-aF, 36 de puncte, Cosmin Badulescu, clasa a IX-a E, 33 de puncte, Cristina Lungu, clasa a XI-a E, 40 de puncte, Georgiana Bogdan, clasa a XI-aE, 45 de puncte si Maria Cojocea, clasa a IX-a E, 39 de puncte. In lotul care va reprezenta Braila la faza nationala s-au calificat: Georgiana Bogdan, Cristina Lungu si Angela Cotet.
La sfirsitul lunii mai, la Suceava, va avea loc faza nationala a concursului. Acesta se desfasoara prin colaborarea dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Directia pentru Invatamint Preuniversitar.
Categorie articol: 

Comentarii