Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultatele Bacalaureatului - oglinda societăţii

Ministrul Daniel Funeriu i-a felicitat, în debutul declaraţiei de presă susţinută luni, pe cei 90.765 de elevii care au promovat examenul de Bacalaureat, dar şi pe părinţii şi pe profesorii acestora. "Pentru prima dată societatea întreagă ştie că diploma lor de Bacalaureat are o valoare care este câştigată prin seriozitate, prin muncă, prin onestitate, prin perseverenţă şi adeseori prin modestie. În mod special doresc să îi felicit pe cei 65 de elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat în acest an. Ei şi profesorii lor ne demonstrează zi de zi că se poate", a declarat Funeriu, care a anunţat şi că ministerul va organiza o ceremonie de premiere a celor 65 de absolvenţi de liceu.
Pe de altă parte, Funeriu a susţinut că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an "arată clar că România este la răscruce". "Aceste rezultate şi comportamentele care le-au generat sunt exact oglinda societăţii noastre de astăzi. Naţiunea noastră trebuie să aleagă acum dacă merge pe mâna celor oneşti, celor muncitori, celor serioşi, celor perseverenţi sau dacă vrem să încurajăm în continuare şmecheria, nemunca, superficialitatea sau eludarea regulilor", a punctat ministrul Educaţiei.

"Suntem de partea celor care vor o Românie cu fruntea sus şi nu cu mâna întinsă", a susţinut Funeriu

Mai mult, Daniel Funeriu a subliniat că opţiunea şi totodată angajamentul ministerului este să fie în echipa celor care pot să schimbe România. "Suntem în echipa celor care doresc o Românie fără complexe, o Românie sigură pe ea, care îşi ia destinul în propriile ei mâini. Suntem de partea celor care vor o Românie cu fruntea sus şi nu cu mâna întinsă", a susţinut oficialul.
Totodată, ministrul Educaţiei a adresat o invitaţie preşedinţilor partidelor de opoziţie pentru "o discuţie serioasă, despre viitorul educaţiei din România, în baza Legii educaţiei naţionale şi pentru asigurarea stabilităţii ei". "Cei care se întreabă încă de ce avem nevoie de o lege a educaţiei stabilă au primit, din păcate, ieri un răspuns foarte clar", a adăugat Funeriu.
De asemenea, ministrul a amintit că cei care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat vor avea posibilitatea să se prezinte la sesiunea din toamnă. "Nu mă aştept la nicio scădere a standardelor nici cu ocazia soluţionării unor eventuale contestaţii, nici la examenul din toamnă, nici la vreun examen de bacalaureat de acum încolo. Ar fi o greşeală capitală din partea cuiva să îşi imagineze că am dat un pas înapoi", a adăugat acesta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii