Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate slabe la probele orale ale bacalaureatului

La probele orale de evaluare din cadrul examenului de bacalaureat nu poate nimeni să pice examenul, însă rezultatele sunt slabe.
Cele mai proaste rezultate s-au obţinut la proba de verificare a competenţelor de comunicare într-o limbă modernă. Toţi cei 551 de candidaţi prezentaţi, din 616 înscrişi, s-au dovedit comunicatori începători în limba engleză, franceză sau germană.
La proba orală de verificare a competenţelor de comunicare în limba română au fost înscrişi 598 de candidaţi şi s-au prezentat 554. Dintre aceştia 50% au dovedit competenţe avansate de comunicare în limba română, iar 27% au dovedit competenţe medii. Numai 23% s-au dovedit comunicatori experimentaţi.
La ultima probă orală, cea de verificare a competenţelor digitale, care s-a desfăşurat joi şi vineri, rezultatele nu s-au centralizat până la închiderea ediţiei, astfel că vom publica cifrele în ediţia de luni.
De luni încep probele mai dificile, cele scrise, la care s-au înscris 1.584 de candidaţi, din care 999 de la zi, 260 de la seral, 2 de la fără frecvenţă şi 323 de la frecvenţă redusă. Pentru ei s-au organizat patru centre de examinare la: Liceul de Artă, Grupul Şcolar "Brâncoveanu", "Saligny" şi "Edmond Nicolau", fiecare fiind dotat cu camere de supraveghere. Centrul de evaluare este la Grupul Şcolar "Grigore Moisil". Luni, 29 august se dă proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 31 august are loc proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie, iar pe 2 septembrie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor preliminare are loc pe 4 septembrie, până la ora16,00, iar depunerea contestaţiilor se va face între orele 16,00 şi 20,00. Rezultatele finale se afişează pe 7 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii